od Pedro » 10 srp 2013, 20:53
Já vám to vysvětlím trochu z lidštějšího hlediska. Představte si třeba vanu plnou vody. Když do ní nalijete 1 dcl vyjetého oleje, je po koupání. Když vylijete stejný 1 dlc vyjetého oleje do umyvadla, také se v tom neumyjete. Nezbývá nic jiného, než napustit vodu novou. Aby modelová situace byla více názorná, dostanete úkol jako někde v pohádce. Nesmíte vodu vypustit, ale vybrat pomocí lžíce, naběračky, fanky a třeba malého kýble. Logicky se nabízí, že na vylití vany použijete asi ten kýbl, aby šla práce trochu od ruky a na umyvadlo bude stačit naběračka.
Už je to trochu jasné?
Při vaření se vzduch v kuchyni znečistí z jednoho usmaženého řízku stejně v malé jako velké a samozřejmě jsou koncentrace mastnoty budou rozdílné. Jenže vy chcete zachytit stejné množství znečištění i v té větší kuchyni, ona totiž nikam nezmizí, jen se rozptýlí do většího prostoru a proto potřebujete mašinu, která přefiltruje více vzduchu.
Existují i další hlediska pro průmyslové kuchyně, ale to vás asi nezajímá.
Já vám to vysvětlím trochu z lidštějšího hlediska. Představte si třeba vanu plnou vody. Když do ní nalijete 1 dcl vyjetého oleje, je po koupání. Když vylijete stejný 1 dlc vyjetého oleje do umyvadla, také se v tom neumyjete. Nezbývá nic jiného, než napustit vodu novou. Aby modelová situace byla více názorná, dostanete úkol jako někde v pohádce. Nesmíte vodu vypustit, ale vybrat pomocí lžíce, naběračky, fanky a třeba malého kýble. Logicky se nabízí, že na vylití vany použijete asi ten kýbl, aby šla práce trochu od ruky a na umyvadlo bude stačit naběračka.
Už je to trochu jasné?
Při vaření se vzduch v kuchyni znečistí z jednoho usmaženého řízku stejně v malé jako velké a samozřejmě jsou koncentrace mastnoty budou rozdílné. Jenže vy chcete zachytit stejné množství znečištění i v té větší kuchyni, ona totiž nikam nezmizí, jen se rozptýlí do většího prostoru a proto potřebujete mašinu, která přefiltruje více vzduchu.
Existují i další hlediska pro průmyslové kuchyně, ale to vás asi nezajímá.