Vlhkost x Papiňák x Škvarky

Odeslat odpověď


Odpověď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí
Přehled tématu
   

Pokud si přejete přidat jednu nebo více příloh, vyplňte následující údaje.

Rozšířit náhled Přehled tématu: Vlhkost x Papiňák x Škvarky

Re: Vlhkost x Papiňák x Škvarky

Příspěvek od IJK » 02 črc 2020, 18:08

Za NULTÉ, absolutní "hmotnostní" podíl vody v syrovém sádle.

Použiji citaci:
"Hlavní složku vepřové tukové tkáně tvoří ... Obsah tuku se pohybuje okolo 90 až 92 %, obsah vody 6 až 7 % a bílko- vin 1,3 až 1,5 %. Podíl mastných kyselin ve vepřových tucích udává tabulka 1 a 2.
Zastoupení mastných kyselin ve vepřovém sádle ovlivňuje zejména krmivo prasat.
Z doprovodných látek jsou významné zejména vitaminy A a E. Obsah těchto složek se pohybuje v rozmezí u vitaminu A 0,1 až 0,8 [mg.kg-1], u vitaminu E je to 2 až 27 [mg.kg-1]."
Screenshot 2020-07-02 at 17.48.30.png
Chemická analýza "zdravých kyselin" ...


SFO

Douška?
Zapomeňte na RH%, je to jen cesta do pekla.
Dokonce je to HELL-ROUTEs nejméně pro 80% profesionálů v oblasti meteorologie, stavařiny, strojařiny či elektra.
Ty "vod netopýrů, hadrů ... a další SadoMasoPlagiátory vod Medvídka Pú" nepočítám;
hnedle bychom se dostali na číslo nejméně 99%, tedy 999‰ ...
JEDNOTEK ZE STA či tisíce,
ale co je to to STO nebo ten tisíc?!?


Buďte si jisti, že v mnoha masokombinátech (přesněji vepřové syrové sádlo nespecifikovaného "TOPOLOGICKÉHO" UMÍSTĚNÍ NA VEPŘI)
je ten základ
pro výpočet
HMOTNOSTNÍCH PROCENT obsahu vody ve vzorku syrového sádla
i VÍCE JAK TŘIKRÁT TOLIK, NEŽ deklarují. Kdo? Třebas normy?
Anglicky hovořící používají v těchto případech pěkné adjektivum BULK :twisted:
... a pak už jen záleží, jak se odebírají vzorky s vědomím toho, k jaké analýze budou použity!

Paralela k Luftování Pastóšky?
Nilaňáci (venkoncem správně) začlenili do procesu REGULACE NUCENÉ VENTILACE hodnotu RH%. Leč ... MaR pastóšníka Zmar!

A správné profiřešení?
Třebas operační sály, superčisté provozy ...
Složité? Drahé?
Funkční!

Ten zbytek "prosumer řešení" je jen BOROVÁ VODA.
Nechají vám oči pro pláč, ale aspoň je budete mít
řádně propláchnutý!
A to ti Nilaňáci jsou ve své aplikaci přístupu k "převětrání v klendře"
řádově blíž funkčním řešením, než drtivá většina jiných výrobců, co se holedbají ... přesto,
žádný z nich zatím ani na 10% nepomýšlí.

10%?
Ano, 10% z FUNKČNÍHO PROFIŘEŠENÍ.

A profiřešení? To není ani 666‰ řešení, které by si mohlo aspoň pomýšlet na idealitu.
Proč?
Je to jako s názorem na ideálním počasí.
Jaké jste objednali? No přece KRÁSNÉ!
A kolik jste zaplatili? Hmmm, asi málo.


Tož tak.

Vlhkost x Papiňák x Škvarky

Příspěvek od IJK » 27 čer 2020, 16:31

:lol:

Klára píše:... trápí nás doma suchý vzduch.
Začala jsem to pozorovat až v poslední době, ale projevuje se to na mém astmatu a je to vidět i na pokožce,...
Budu ráda za každý postřeh
a nejlépe osobní zkušenosti.
...


Jeden z krásných příkladů Mravenčího Kraje!

Babičiny ŠKVARKY byly uvnitř BÍLÉ jak LILIUM,
povrch měly RudoHnědý jak ... no, nebudu evokovat ...
a byly "SILNĚ ŽRATELNÝ".

Mockrát jsem je (ty škvarky)
jako Mladé ŠROPÁL
škvařil.
V kotlině. Na náspjách.
DLOUHO,
až bych (dnes řekl), že KUJEBÁCKY DLOUHO!

Když jsem si tento technologicko-kulinářský proces chtěl urychlit
A přihodil pod kotel do KOTLINY PÁR TURKYŇOVÉCH ŠIŠEK,
byl jsem na DOBY SPRDNUT!!!
Hóóóódně sprdnut.

Tak (náspja a kotlinu, 33.333kg hřbetního sádla a jiné Drobničky NEMAJE) zkouším různé "DNEŠNÍ NÁBLIŽKY". Odrbat ČAS, parciální diferenciální rovnice, poměr teplo a teplota ...
... je to DOBRÁ ŠKOLA HROU!!!
Tedy S CH O L A _ L U D U S .

NO a o tom je znalost!

Venkované měli SELSKÝ ROZUM.
Fungoval PRAVDA velmi omezeně, leč BYL na 99.9% ÚSPĚŠNÝ!

My jsme Rychlí Jak Kurvídek Pú ...

SFO

Douška?
Na spoustu úloh nestačí ani VĚDECKÝ PŘÍSTUP.
PROČ?
Věda dává velmi přesný návod, jak zjistit, že je něco "Kurevsky Blbě".
Nebo že je TO jen výrazně blběji, než 99.999% populace TVRDÍ(k)!
Selský rozum naproti tomu ŠÍŘÍ
jen a pouze triviální HŇUPOVINY,
ale když už SEDLÁK (ŽIJÍCÍ 333 LET a více na jednom místě!!!)
na něco přijde ...
... tak to STEJNĚ za pá desítek let
SPOUSTA oportunistických HŇUPŮ
zadupe do znalostního BAHNA :twisted:

Tož si přeberte přesně dle toho, na co momentálně mentálně máte!

Nahoru

cron