V první fázi bych chtěl dát jednu jednotku do kotelny (kotel je automat na pelety bez externího přívodu vzduchu - v kotelně je okýnko otevřené na ventilačku) a přes zeď přivedl vzduch do sousední ložnice a dětského pokoje a přes strop do místnosti v patře. Odvod vzduchu z chodby (smrad z kočičího záchodu
Je vůbec možné mít v domě více nezávislých jednotek? Je nutné nějaké sofistikované vyladění, nebo je to jedno?
Jak je to s kotlem na TP a s krbovými kamny v domě (oboje bez externího přívodu vzduchu)? Co jsem tak vyčetl, je vhodné větrat s rovnotlakem, nebo mírným přetlakem. Do kotelny by to asi chtělo dát dobře těsnící dveře, že?
Jaké jsou zkušenosti s teplovodním předehřevem? Zdá se mi to jako super myšlenka (nač pálit elektřinu, když vodu ohřívám levněji peletkami - navíc s ekvitermní regulací), ale nevím zda-li to nemá nějaké ale.
Dětský pokoj je průchoďák mezi ložnicí a chodbou - nestačilo by tedy přivést vzduch pouze do ložnice a do pokoje se pak "protlačí"? Nejde mi o ušetření pár korun za potrubí, ale problém je s místem na to potrubí.
Vadí něčemu, že by rekuperační jednotka byla umístěná na stropu kotelny?
Možná je to úplná blbost - ale co kdyby byl výfuk "špinavého" vzduchu do prostoru kotelny? Kotel by potom nenasával pootevřeným oknem zvenku tolik studeného vzduchu. Kotel (25 kW - až doslouží, budu dávat max. 15, možná i míň) má pro nominální výkon předepsaný přísun vzduchu 75 m3. h-1.
Velmi bych uvítal tip na vhodnou jednotku (ložnice 13m2, pokoj 13m2, chodba 7m2, pokoj v patře 20m2, zatím 2 dospělí + dítě, výhledově až tři děti