Vyzva pro IJK

Obecné otázky - Teorie - Výpočty - Legislativa

od daavidok » 20 zář 2016, 13:16

Vyzyvam timto IJK, ktery zde vystupuje pod nekolika profily aby mi udelal projekt vzduchotechniky. Kritika vseho a vsech mu jde - o tom zadna. Ze znalosti ma o tom taky zadna, ale otazka je, dokaze udelat opravdu prvotridni projekt za kterym si bude stat ? Kdyz vezmu miru kritiky kterou zde prezentuje vuci ostatnim, mel by byt ten projekt dokonalost sama. A zadarmo to nechci...zaplatim... Pak sem ten projekt dam k posouzeni. Tak co IJK, prijimas mou vyzvu, nebo radsi jen kritizujes ostatni... :-)
daavidok
pozorovatel
pozorovatel

od daavidok » 23 zář 2016, 11:22

To se dalo cekat, IJK ma spoustu basnicky podanych rad, poznamek, kritiky - ale kdyz by mel neco sam vytvorit a nedejboze sem pak soupnout k posouzeni tak se k tomu nema. Jsi IJK vlastne schopen takovy navrh sam vytvorit ?
daavidok
pozorovatel
pozorovatel

od František Kovářík » 23 zář 2016, 22:44

To je u pana IJK běžné. Požádáte o konkrétní radu nebo odpověď na dotaz a dostanete několik odstavců zbytečného textu. V příspěvku viewtopic.php?f=18&t=1570&p=11508#p11508 jsem žádal o odpověď na jasnou otázku a také jsem dodnes nepochodil.
František Kovářík

od daavidok » 24 zář 2016, 00:54

Presne tak. Ze nekdo je ci chce byt odlisny - ok, rozumim tomu, taky jsem specificky clovek. Ze nekdo ma opravdu hodne znalosti napric ruznymi obory - no lze to predstirat, kord kdyz se jedna o veci kterym malo lidi opravdu rozumi, je mozne, ze ten clovek ma opravdu hodne znalosti - ale teoreticka a prakticky znalost jsou 2 veci. Kdyz uz bych tedy byl takovy typ velmi specifickeho clovera a on by mi i dokazal ze je schopen neco smysluplneho opravdu vytvorit a verejne vystavit k posouzeni, pak bych ho bral, ale takhle to vypada, ze IJK ma jen spoustu reci a kritiky, ale to je asitak vse.
daavidok
pozorovatel
pozorovatel

od anonym » 26 zář 2016, 11:02

Příspěvky pana IJK nečtu, protože jeho řeči nerozumím. Chtěl bych se ho ale zastat v tom, že neexistuje dokonalý projekt, který nikdo nemůže napanout. To je jako kdybyste chtěl dokonalé auto. Jedno auto můžu napadnout, že má velkou spotřebu, navrhnu jiné a to zas nekdo jiný napadne, že má malý výkon. dalšího nejvíc zajímá velikost, dalšího barva, bezpečnost..., ale neexistuje auto, které by se líbilo všem. Co člověk to názor. Já projektuji VZT 20 let a dle mého názoru se tu zbytečně teoretizuje věcech v praxi naprosto nevýznamných. pro mě je výhodou to, že naše firma dělá i realizace, takže ty zařízení vidím potom v chodu a dovedu posoudit co je a co není významné. Projektovat RD je snad nejhorší, co může být. Ne, že by to bylo složité, ale zákazník je laik a mnohdy od toho chce nemožné, bazíruje na nesmyslech a naopak důležité věci mu unikají.
anonym

od Jan Horský » 08 led 2017, 18:33

Vážený pane IJK, můžete prosím omezit své články na část fóra, které bylo pro Vás zřízeno. Vaše příspěvky mě a mnoho dalších obtěžují. Naprosto znepřehledňujete zajímavá témata, nevěřím, že někdo čte více jak dva Vaše članky. Nechci se Vás dotknout, prosím Vás o omezení Vaší aktivity se vší pokorou. Zkuste alespoň na čas reagovat pouze v HIC fóru. Děkuji Vám, pokud moje přání vyslyšíte. Ostatní čtenáře prosím, aby připsali svůj názor na Vaše působení. Doufám, pane IJK, že jste slušný člověk a pochopíte nás. Děkuji. Jan Horský, Příbram.
Jan Horský

od Mixes » 08 led 2017, 19:36

IJK, metball, igony a pod jsou zhoubou diskusi zde i na TZB. Pro me osobne jeste horsi nez Kocina, protoze ten psal alespon kratce a dalo se to rychle preskocit.
Mixes

od Joseph_Brno » 08 led 2017, 19:55

Zdravím,
přidávám se k dalším. Z příspěvků pana IJK se mi motá hlava. Nedá se to číst. Takhle si můžete popovídat se Sheldonem. Ale byl by jste tak laskav a nechat těch básniček. Mi co problematice nerozumíme si neumíme vaše slova přeložit.
To je problém napsat pár vět srozumitelně pro ostatní? Kdo se má v těch verších vyznat.
Vím že tomu rozumíte, ale jak chcete předat své vědomosti, když tomu nikdo nerozumí :-(
Chtěl bych vás někdy poznam osobně. Kam chodíš do hokny?
Joseph_Brno

od Jipe » 08 led 2017, 20:28

Přidávám se také. Nikdo tomu nerozumí a když už zdejší administrátor vytvořil pro IJK samostatné fórum, měl by tam příspěvky přesměrovávat. Na druhou stranu nemám rád žádnou cenzuru, proto věřím, že pan IJK hromadnou výzvu vyslyší a nebude nutit administrátory k zásahu. Přání přichází zdola.
Jipe

od Radek Černý » 08 led 2017, 22:14

Přidávám se k výzvě. Radek
Radek Černý

od Joseph_Brno » 08 led 2017, 22:56

Doufam ze si tuto akci nebude vykladat IJK nejak zle a neprestane psat. Jen by mohl upravit styl.
;)
Joseph_Brno

od Jipe » 09 led 2017, 00:55

Já bych naopak uvítal, kdyby psal v prostoru, který mu administrátoři poskytli. Běžnému čtenáři jeho informace nic nepřinesou a pokud si chce teoretizovat s podobně zaměřenými čtenáři, má kde. Prakticky každé vlákno je zaneseno jeho předlouhými projevy a jak je vidět, vadí to všem. Já bych výzvu nijak neobrušoval a neuhlazoval. Podepsal jsem se pod slušnou ale zároveň jasnou žádost.
Jipe

od Cronello » 11 led 2017, 17:04

Joseph_Brno píše:Mi co problematice nerozumíme si neumíme vaše slova přeložit.

A v tom vidim take ten problem :!: Pokud by to IJK napsal bez sveho stylopisu, myslite, ze byste odpoved pochopil, kdyz problematice nerozumite? :lol:

Joseph_Brno píše:..ale jak chcete předat své vědomosti, když tomu nikdo nerozumí

Podle me to dela IJK velice moudre. Protoze na prvni pohled nesrozumitelnou odpoved, pokud vas to opravdu zajima a chcete se neco dozvedet, si potrebujete precist nekolikrat. A pokazde objevite neco noveho a dalsi souvislosti; a pokud opravdu chcete, zacnete si procitat publikovane odkazy, dohledavat dalsi informace, abyste se aspon trochu zasvetil do kontextu problemu a odpoved vam zacne pripadat smyslupna, byt vam v hlave vyvstane plno novych otazek - to je holt ten ostrov poznani ;)
Cim vic se clovek dovi (ten ostrov poznani), tak se mu ten ostruvek vedeni rozrusta, ale co je ten breh? to jsou ty otazky do oceanu neznameho a ten se take stale zvetsuje :twisted:
Cronello
pozorovatel
pozorovatel

od Jan Horský » 11 led 2017, 17:30

Dobrý den, nikdo nebrání panu IJK v edukaci. Má na to svůj vlastní prostor a pokud bude mít následovníky, jistě si ho dohledají. Ostatní čtenáře jeho příspěvky napříč jednotlivými tématy obtěžují. Vypadá to, že pochopil a na výzvu akceptoval. Děkuji. Jan Horský
Jan Horský

od Joseph_Brno » 11 led 2017, 20:29

Cronello píše:Pokud by to IJK napsal bez sveho stylopisu, myslite, ze byste odpoved pochopil, kdyz problematice nerozumite? :lol:

To neříkám, všemu určitě ne.
Budu stavět a chtěl jsem se něco dozvědět o rekuperaci a hlavně něco o srovnání různých typů a výrobců. Ale ono ejhle, tady se mluví o jednom výrobci. Je opravdu tak dobrej, že ostatní se tu neprobírají? Je Compact, VP18 a další od N to nejlepší?
To jsem se tu chtěl dozvědět. Jenže pokud ti tam někdo píše nějaké básničky a v nich používá různé názvy a jména vědců tak mi to opravdu nic neřekne. Chodím do práce, odpoledne se starám o jedno dítě (žena o druhý). Než přečteš pohádku a děti usnou máš 21-22hod. musím taky někdy spát. nemám čas luštit neurčitý texty a nevím který řádek můžu vypustit a který ne.
Na toto forum jsem šel abych se o tom něco dočet, o zkušenostech lidí co to mají a ptát se jich. Sám uznáš že nemá cenu se moc informovat u výrobce, či prodejce, protože to jejich bude vždy nej.Věřím že v komentářích IJK jsou dobrý informace, ale já to nepřeložím.
Joseph_Brno

od Mixes » 12 led 2017, 00:04

Také jsem na toto fórum přišel s ideály o dobré nestranné radě. Bohužel tady přispívá velké množství zaměstnanců Nilanu bez jakéhokoliv vnějšího označení. Takže nemáte šanci získat nestranné informace, protože nevíte, zda ten spokojený uživatel Compactu není náhodou technický poradce Nilanu co má zrovna po obědě pár minut čas na psaní. Tady je jakákoliv kritika Nilanu okamžitě rozdupána a jakýkoliv jiný produkt kritizován. Klaňme se Nilanu. Někdy mi to přide jako proputinovská úderka na novinky.cz.
Mixes

od Cronello » 12 led 2017, 16:57

Joseph_Brno píše:Budu stavět a chtěl jsem se něco dozvědět o rekuperaci a hlavně něco o srovnání různých typů a výrobců.

Chapu, nicmene si dovolim podotknout, z vlastni zkusenosti, ze bych se primarne zameril na princip fungovani az pak sekundarne na vyrobce. Napred potrebuju vedet jak veci funguji, v cem se principialne lisi a jake to muze mit dusledky pro uvazovane moje pouziti.
Teprve az si udelam nejaky svuj "vnitrni" obrazek a nejakym zpusobem se ztotoznim co je "memu srdci blizke" tzn. z predstavy co od toho ocekavam a na co s touto technologii mohu dosahnout bych se zacal pidit po vyrobcich, cene, servisu aj.
Neni to na jeden vecer ani na mesic veceru, je to skoro na dozivoti a porad se bude ten model v hlave menit a utvaret ;-) A v zasade se nikdy nemohu ubranit chybe spatneho vyberu na prvopocatku, byt pres, v dany cas, mnozstvi dostupnych informaci..
Cronello
pozorovatel
pozorovatel

od Cronello » 12 led 2017, 17:13

Joseph_Brno píše:Chodím do práce, odpoledne se starám o jedno dítě (žena o druhý). Než přečteš pohádku a děti usnou máš 21-22hod.

Jsem na tom podobne, nez jsme zacali stavet, nacital jsem vsechno mozne kolem stavby skoro dva roky. Uz se nam to tahne take nejaky rok tahne (svepomoci po vikendech, ale ne kazdy volny cas travim praci na dome, cas je potreba delit, aby netrpelo vse ostatni, co take chcete) a stale objevuji neco noveho. Ovsem, kdyz pak vidite rust nektere jine stavby, jste rad, ze jste ten svuj cas "obetoval" studovani a nenechal si jen vsechno "nabulikovat" ze je to super a ze se to tak dela. Dulezite jsou detaily, ale ty se projevi az v tom nD+..
Joseph_Brno píše: musím taky někdy spát. nemám čas luštit neurčitý texty a nevím který řádek můžu vypustit a který ne.
Věřím že v komentářích IJK jsou dobrý informace, ale já to nepřeložím.

Ja take vsechno ne, to bych si fandil :) Nicmene doporucuju je proste cist a nepreskakovat. Za chvili vam zacnou davat smysl samy od sebe, tim ctenim najdete ono klicovani, je to trochu takovy matrix ;) A to co jini (i ja) pisi jako slohovy roman, ktery pak nikdo necte, protoze je to na prvni pohled dlouhe (ze daavidok ;-)) dokaze IJK vyjadrit kratce a smysluplne prave tou svou hantyrkou :twisted:
Ano pripoustim, ze jsou to casto i filozoficke uvahy a treba i kopance, ale dokud vas nikdo neprinuti, resp. nevykoleji nemate sanci zkusit se podivat na vec i z jine perspektivy a jedete si dal ve svych zajetych kolejich..

PS:
ha vypada to, ze pribylo omezeni, aby se clovek moc nerozkecal o blbostech :-D Kdyz jsem to sepsal najednou dostal jsem info:
Vaše zpráva obsahuje XYZ znaků. Maximální povolený počet znaků je 1800.
Cronello
pozorovatel
pozorovatel

od Jipe » 12 led 2017, 18:04

Nebyla by cesta napsat 1-2 věty jako reakci a dát odkaz na článek, který bude napsán v sekci HIC? Zájemci o básnickou odpověď si to přečtou. Jestliže mají čas, jeden klik navíc je nezastaví a ostatní mají klid. Vždyť chlapi musíte uznat, že ty články dost lidí obtěžují.
Jipe

od Cronello » 12 led 2017, 18:09

Jipe píše:Nebyla by cesta napsat 1-2 věty jako reakci a dát odkaz na článek, který bude napsán v sekci HIC? Zájemci o básnickou odpověď si to přečtou. Jestliže mají čas, jeden klik navíc je nezastaví a ostatní mají klid. Vždyť chlapi musíte uznat, že ty články dost lidí obtěžují.

Neobtezuji, provokuji. A to se mi zrovna libi, at se take trochu zamysli a ne jen slepe neco odkyvaji, papouskuji a podepisou :!:

Jo dalekosahlejsi analyzy at jsou na HICu, podle me jich tam opravdu 99% je.
A nove omezeni na 1800 znaku uz nedovoli poslat bezbrehou odpoved..
Cronello
pozorovatel
pozorovatel

Další

Zpět na Vzduchotechnika