od Ondrej81 » 25 kvě 2017, 18:48
Ahoj Bojo,omluvam sa za velmi oneskorenu odpoved,ale uz sem casto nechodim.
Cim zacat, asi tym,ze som rad,ze si s tvojim glykolovym vymennikom spokojny.Ja sam som nikdy nespochobnoval jeho funkcnost,ale .... za tie prachy,co si vysolil za komplet vetraci system aj so zemnym vymennikom, si mohol mat aktivnu rekuperaciu,to je to riesenie,po ktorom stale volas a akosi ho nechces vidiet,su jednotky aj s ohrevom vody,pripadne vacsim chladiacim vykonom.Ty na jednej strane pises,ze za komfort sa plati a sam si schopny dat x-tisic eur za to co mas doma,na druhej strane stale poukazujes na nimimalne prevadzkove naklady, ktore si si ty zaplatil na 30 rokov dopredu.Ja byvam tiez pri TT ako ty,zimy su tu mierne(mozno az na tu poslednu) a leta velmi horuce.Na jesen a na jar ti je ten tvoj glyk. zazrak k nicomu,nepotrebujes ho.V zime ako predohrev v poriadku,ten sa da ale zohnat ovela lacnejsie a nema spinat pri 7 stupnoch!!! V lete ako chladenie je to slabota,hlavne ked mam v studni 2m vody a 50m potrubia(inak vyrobca udava ako min. myslim 100m).Myslis,ze 20 stupnov z vyduchov pri cca 200m3 je na chladenie nejaka slava?Ved to je ako prd vo vetre.Mne ide z 5kW klimy ladovy vzduch a nemysli si,ze vychladim za 10 minut, na ucte za elektrinu som si nic extra nevsimol.To,ze mas prijemnu klimu v interieri moze byt dane kludne malym poctom obyvatelov, malou aktivitou, silnou izolaciou,dobrym tienenim atd.Su aj domy bez rekuperacie a chladenia s hrubymi murmi a betonovym stropom a je v nich chladno,celorocne.
Neviem o tom,ze by som si niekedy do teba chcel kopnut,toto je diskusne forum,tak diskutujem.Ak by ten zemny vymennik stal nakomplet 300 eur,sam by som Ti mozno pochvalil tvoje riesenie,skutocnost je ale trochu ina.Ak mas problem respektovat nazor ineho,alebo Ta dokonca uraza,diskusie asi nie su pre teba to prave miesto.Nemozes predsa cakat,ze ked sem nabehnes s pardon za vyraz ekonomickym nezmyslom,ze Ta tu 30 ludi pochvali,ako si uzasne investoval a potlapka ta po pleci.Argumentacie tu uz bolo vela,aj prepoctov.Nakoniec,mozno si pomerne bohaty clovek,ktoremu na peniazoch nezalezi a tak si moze dovolit volne utracat.Potom klobuk dole,diskusia je bezpredmetna.Zelam Ti dlhu zivotnost tvojho vetracieho zariadenia a nech si s nim spokojny ako doteraz