Odhaduju celkem do 5 tis Kč. Spotřeba v provozu cca 80W/h.
Filtry v RO vydrží 3 - 6 let - podle typu, výměna všech je do 1000,-
životnost UV je kolem 2 let, náhradní výbojka do 300,-.
Část věcí je z Aliexpressu, tady se něco nedá vůbec koupit, nebo předražené to samé...
Mlha se v potrubí o délce cca 15m mezi zvlhčovačem a výústkami odpaří a vzduch je OK. Usazeniny byly na sklech, než jsem začal používat RO, teď už OK.
Aprilaire jsem do dneška neznal - má to nějaký vnitřní ohřev, nebo se jen pasivně odpařuje - to je keramická kartuše?
Teplou vodu z bojleru mám daleko, při tom průtoku bych tam pouštěl stejně skoro studenou.
Já jsem v Čechách nenašel žádný zvlhčovač o výkonu 2-3l/hod, který by byl použitelný - a když, tak s šílenou cenovkou - měl jsem nabídky od 80 do 250 tisíc Kč...tak jsem se vydal vlastní cestou. Nebylo to bez problémů, vývoj stál čas i peníze - myslím že jsem v tom během minulých 8 let utopil klidně další 3 tisíce za různé modely zvlhčovačů...a pár večerů
Další level by potom byl ještě teplovodní výměník na ohřev vzduchu za zvlhčovačem a rozdělení zvlhčovacích modulů jeden před a druhý za výměník - vzduch se jinak ochladí, nasytí a další vlhkost stejně nepobere. Takový výměník je dalších 8 - 10 tisíc a zatím s tím teda vyčkávám.