Prosim tunajsich odbornikov o posudenie navrhu rozvodov vzduchotechniky v novostavbe.
Navrh som pripravoval sam za pomoci internetu, priblizne vypocty som cerpal z http://www.qpro.cz/?id=Vypocty-online-pro-vzduchotechniku-a-klimatizaci. Material z ponuky Multivac. Kedze po prepoctoch na vyssie uvedene stranke vysli (z mojho pohladu) zanedbatelne tlakove straty jednotlivych vetiev (jednotky Pa), tak som sa rozhodol vsetko navrhnut sa bez projektu (teraz ma tu niektory prispievatelia asi zacnu kamenovat
Niekolko faktov:
- vednie je na prizemi v SDK podhlade, podkrovie vedene zvislou stupackou od rekuperacnej jednotky do zatepleneho "A" nad podkrovim (zateplene medzi krokvami 18cm). Nedalo sa inac, pretoze zateplenie podkrovia je hotove a nie je priestor na vedenie.
- vedenie (spiro alebo plastovy program Multivac) vsade kruhove, v podkrovi izolovane 20cm vaty (0,036) + parozabrana (izoflex - plosna pokovena izolacia). Rozmery su jasne z obrazkov.
- rekuperaciu mam zatial vybranu Nilan 300 eco (mozno s XCC) alebo Vallox 90 SE
- napojenie na RJ nemam este vyriesene - predstava je taka ze vsetky privody na poschodie + privod do izby v prizemi zvediem blizko jednotky do jedneho Y diel (podobne aj odtahy)
- privod z exterieru + vyfuk do exterieru je vedeny izolovane priamo z jednotky cca 3,5m na obvodovu stenu
- RD je v okoli Ziliny.
Hlavnym dovodom preco sa na obraciam na Airforum je posudenie akustiky tohto navrhu (aby som nemal z toho domovy telefon) + vychytanie pripadnych mojich preslapov pri navrhu.
Poakial by bolo potrebne prekreslit navrh do podorysu mozem tak urobit. Schematicky je to ale viac -menej vyjadrene aako pojde vedenie v realite.