Dobry den chcel som sa opytat ci by mala rekuperacia vyznam popripade učinnost... ak by bola iba v podkrovi tj. spalna ,izba1, izba2, kupelna , chodba ....???? dom je celkom dobre utesneny teda bude ...podlaha 20cm EPS neo, strop 45 cm vata , fasadny bude 20-25cm neo ,,,sokel 15 styrodur...
Význam i účinnosť samozrejme mať bude, ale len na mieste kde je inštalovaná. T.j. spodná časť domu sa Vám prevetrávať nebude. S tesnotou domu rekuperácia nesúvisí, rekuperácia je o vetraní.
tak podla mna ma rekuperacia suvis aj s tesnostou domu viem ze je to o vetrani ale naco by ste vetrali nezatepleny stary dom ktory sa vetra sam cez netesnosti napr. okien a inych veci
Jasné, ale bavíme sa o novom dome kde automaticky predpokladáme, že bude utesnený. Potom už hrúbky izolácie nehrajú rolu pri výbere rekuperácie. Prečo chcete prevetrávať len poschodie ?
pretoze dom uz stoji 2 roky a rekuperacia sa nerobila na hornom poschodi by to slo dorobit z povaly ale dole neviem nechcem vsetko rozbit vsak je to nove a zas ani penazi nieje az tak vela este som rozmyslal kedze fasadu este nemam zateplenu ci by neslo spodne poschodie natiahnut vonkajskom niekde tu na fore sa to riesilo ...nejak takto .... :
Riešilo sa to presne v takýchto prípadoch. Odborníci sa vyjadrovali v zmysle, že ak to inak nejde môžete to riešiť aj takto. Ak budete mať na fasáde 20-25 cm izolácie nemal by byť problém umiestniť to tam. A chcelo by to projekt od profíka.
Nechcem to konkretizovať aby to nevyzeralo, že sa Vás snažím nahovoriť na nejakú značku. Nie som predajca ani inak zainteresovaný. Vychádzam len z poznatkov, ktoré som sa dozvedel od užívateľov a dočítal aj na tomto fóre. Ak pohľadáte, určite sa dopracujete ku nejakým porovnaniam RJ a cenníky si viete porovnať aj sám. Ešte upozorním, pri porovnávaní cien si dobre pozrite, čo všetko tá cena obsahuje (riadiacu jednotku, čidlá a pod.) Napíšte, ku čomu ste sa dopracovali