jarka píše:... rozdiel je v tom, že tam aj napísali, k čomu sa ktorý vzťahuje...
Dík,
pěkný příklad toho,
kde všude na nepřipraveného číhá nebezpečí ...
Tady to lze hodit na překladetele a/nebo schvalovatele letáku - optimalizovali
poměr výkon/cena.
Pro ostatní:
jde jen o rozdílné hustoty různě teplého a vlhkého vzduchu, které Qh křivku deformují.
V oblasti objemů. Pro hmotnostní toky tento efekt nenastává.
Leč součin Qm a Δp nedává mechanický výkon, tedy přímý základ pro dopočet elektrického příkonu.
Přesto použiji, co Jarka dopátrala (a především na to briskně upozornila ostatní):
Vidíte, že textová hodnota mechanického výkonu je 320/3600 [m^3 s^-1] * 100 [Pa]
to je 8.8 periodických Wattu.
Pozornosti hodná je i pár jiných věcí
(které někoho dovedou i k hlubším úvahám o AC x EC).
A)
Odváděný (teplý a vlhký) vzduch se lépe odsává. To je fakt.
A jak jsou v současnosti konstruovány pastóškové rozvody?
K čemu bude mít ?systém sklon?, obzvláště při "brutálním zaregulování" mnoha škrtícími klapkami
a případně
(viz . moje filipika ke kvantitativnímu řízení teplovzdušných vytápění,
obzvláště těch, které navrhoval nějaký diletant)
copak se bude dít s ?rozložením tlaků? v místnostech (především vícepodlažních pastóšek)?
B)
Montážníků se zkuste zeptat, jak se průběžně měří "rovnotlakost větrání".
Já bych skoro raději používal termín "dvojventilátorový Do/Z systém"

.
O hydraulice rozvodu pouvažujte už podruhé
- hydro-odpor celého systému
od Do venťasu až
k Z venťasu
při regulaci 10% až 100% výkonu
určitě nebude kvadratickou funkcí průtoku.
Exponent (plácnu) tak někde mezi 1.2 až 1.6.
C)
Uvědomte si, že do celé pastóšky vám tato kombinace dodá maximálně 1.8 "pivního štěněte vzduchu" za jednu sekundu.
Těchto "srandovních max. 90 sekundových litrů vzduchu bude protékat plochami místností tak kolem 900 až 4 500 decimetrů čtverečních, tzn. rychlostmi "průvanu" 1 cm až 2 mm za sekundu.
A to si srovnejte v hlavě s výroky o výměně vzduchu, cirkulaci, nepřípustnosti směšovat vnitřní s vnějším vzduchem ...
A potřetí se zamyslete nad hydraulikou, teď už celého systému, včetně obou ventilátorů.
Pak začněte mudrovat, zda chcete dát někomu vydělat za AC či EC,
zda utratit za 15W motorek, nebo 600 W

Jen pro kontext "srandovnosti nedostatku názvosloví" a cenové relace
http://www.rcm.cz/e-shop/elektromotory- ... 6143.eshop nebo pro "zvídavé nahé opice"
http://www.megamotor.cz/v3/script/default.phppak na speciální - bezkartáčové - tzn. elektronicky komutované
což vám přidělí siteID ...
page_id=bezkartacove&target=DATA&sid=053731ef899d5829f7fe8678887f975f
http://www.megamotor.cz/v3/script/defau ... 572b88d0b0Pro úplný kontext si přečtěte i PerpetuoMobilovskou filipiku
viewtopic.php?f=20&t=943#p3091a především znalecký posudek, kde jsou InSite změřeny příkony ventilátorů VP 18.
Leon píše:Pro mě je podstatný, když to má hlavičku zkušebny, letáčky s fotkama já nepotřebuju.[/attachment]
No, a než jsem to dopsal, máte tu další data pro srovnání od Leona.
A hned si můžete spočítat, jaká je účinnost převodu elektrické energie v energii proudícího vzduchu. Doufám že jde opět o data VP 18-kových venťásků ...
Podle průběhu Qh asi ano.
Jen je to tu měřeno v zapojení "dokolečka",
tzn. obou ventilátorů patrně v RovnoHmotnostněPrůtokové spolupráci
Nenašel jsem sice teplotu ZuLuftu ... a zatím nevím,
kde se v okruhu luftu měří AUL,
ale to je jen pár drobniček
Ve srovnání se znaleckých posudkem - no je to nářez ...
pěvecký sbor středověká duchovní hra