Odol píše:Bylo zábavné si zpětně přečíst rádoby moudra odpůrců této technologie a připitomělé bylo i připodobnění k jakémusi řezání a kutilské úpravě automobilu atd...
Především si myslím, že je zcela zbytečné takto povýšenecky hodnotit názory jiných.
Odol píše:Přízemní rodinný dům mám touto technologií vybaven od roku 2006. Konkrétně vzduchotechnický rozvod rekuperační jednotky Atrea Duplex 600 mám doplněný o vsazený výměník (neznámé výroby, prý přímo od firmy, která tehdy spolupracovala s Atreou).
Tím jste jen popsal hotový výrobek. Diskuze se tu točila kolem svépomocné výroby. To je ten přestavěný Spartak na domácí pick-up.
Dnes už nevyráběná jednotka 600 je navíc jednotka, která byla vybavena cirkulací. Takže jsme u jiného množství vzduchu, než se uvažuje u běžných větracích systémů. Ještě se k této nešťastné cirkulaci vrátím.
Odol píše:Vzduchotechnické potrubí vedené půdou je tepelně izolované a samozřejmě má kondenzační odtoky do kanalizace.
Opět popisujete stav, který předpokládá mít na chlazení připravené rozvody VZT. Pan Jaskva tvrdí, že rozvody takto připravené má, ale valná většina lidí, co má jen pasivní rekuperaci a nebo šetřila na rozvodech, izolované rozvody nemá. To je například klasická bolest hadicových systémů z PVC obvykle modré nebo zelené barvy.
Odol píše:Vzduchotechnikou nejen větrám a chladím, ale v podzimním a zimním období do ca 0 – 1oC venkovní teploty aktivně objekt vytápím.
Slíbil jsem, že se vrátím k cirkulaci. Popisovat proč se od těchto systémů upouští snad ani nemá smysl, je toho všude dost (špatná regulace, zbytečné vytápění celého větraného objektu), stačí přečíst jiná vlákna, jiná fóra. Jeden za všechny
viewtopic.php?f=18&t=1315Problém u vašeho zastaralého modelu je navíc v tom, že pro cirkulaci nemá samostatné hrdlo a tak se po domě cirkuluje vše včetně smradu z WC.
Pokud to tak není, budu rád, když mě opravíte.