Ahoj vsem,
uz nekolik let provozuju rekuperacni jednotku s ohrevem vody - Nilan VP18k. V podstate od zacatku resim, ze se mi pravidelne ucpava odtok kondenzatu. V rekuperacni jednotce se na plechu pod vyparnikem tvori takova gelova hmota, ktera zanasi odtokovou hadici. Kazdeho pul roku musim cely odtok vycistit, aby kondenzat mohl v klidu odtekat. Kdyz to neudelam, mam potopu (vyskolil jsem se tak hned na zacatku). Firma, ktera mi rekuperacni jednotku instalovala, mi nebyla schopna rict, co to je. Ja si myslim, ze ten gel je vytvoren prachovymi casticemi.
Mate s ti nekdo zkusenost?
Druhy problem, ktery resim, je neidentifikovatelny zapach v podkrovi. Vyzkousel jsem uz kde co, ale porad nejsem schopen identifikovat, co je je to za druh zapachu a tedy ani co je jeho zdrojem. Kdyz vlezu do mistnosti, citim to jen hned po prichodu, pak uz ne.
Poslednim podezrelym je rekuperace. Kondenzat mame sveden primo do odpadu, protoze kdyz jsme tam meli sifon s kulickou, tak se ucpaval prave tim zminovanym gelem. Bohuzel nejsem schopen rict, jestli zapach zacal po odstraneni sifonu s kulickou a napojeni primo na kanalizaci nebo uz byl ten zapach pritomen drive.
Setkali jste se s podobnym problemem nekdy?