Palino007 píše:Toto zaujima aj mna. Na tomto fore su texy krizom cez spiro povazovane za tabu, ale vsetky firmy ktore robia vzduchotechniku to povazuju za zlaty standard.
Chtěl bych se vámi podělit o způsob spojování, který jsem použil já.
Používal jsem lisované tvarovky, spojky a odbočky s těsněním. Už sami o sobě v sobě tvarovky a spiro potrubí drželi docela dobře. Abych je nemusel provrtávat, využil jsem zbytky parotěsných interierových samolepicích pásek (illbruck VV ME350) a pásek na spoje a prostupy (illbruck ME 314) od firmy které jsem měl na parotěsné spojení oken se zdivem a prostupy kabelů, potubí atd. Vše drží tak dobře, že s potrubím ani nepohnu a zároveň to umožňuje malou dilataci kvůli pružnosti pásek. Každý spoj jsem tedy přelepil viz foto. Spoje jsou tedy těsněné dvoubřitým těsněním od tvarovek a spojek + přelepeny parotěsnou páskou která by měla být vzduchotěsná. Nikde tedy není žádný tex skrz potrubí což by způsobovalo tlakové ztráty a problémy se zanášením nebo čištěním.
Ano, není to úplně nejlevnější, ale na druhou stranu se nemusím patlat s nějakým tmelem a podobně. A když už jsem ty pásky doma měl, tak proč je nevyužít.