Opět exkurze na TZB-info, http://forum.tzb-info.cz/126000-zemni-r ... vlhke-pude
Co byste řekli na hloubku ZR jen 1,5 m?

rad01 píše:Měl jsem 6let Atreu s pasivním výměníkem, topil jsem a vodu ohříval v IZT elektřinou. Protože to mělo velkou spotřebu, pořídil jsem Nilan Compact. bylo to opravdu hodně poznat na spotřebě. Ani jsem netušil, že teplá voda může dělat tak velkou část spotřeby. Topím zatím elektrokotlem a když by i to bylo moc, tak pořídím ještě tepelné čerpadlo i na topení. Minulé dvě zimy byly o ničem a letošních 10 dní mrazu taky nic moc se spotřebou neudělalo. Když jsem osazoval Atreu , vybudoval jsem i zemní registr. Používám ho i pro Nilan a musím říct navzdory všem skeptikům, že opravdu funguje. Na sání je čidlo a musím potvrdit, že ani za největších mrazů (u nás -17°C) teplota neklesla pod +8°C. To bylo pro mě velký překvapení. Původní atrea neměla žádné zobrazení teplot a tak jsem to nikdy neviděl. Nikdy ale nezamrzla. O zemní registr se vůbec nestarám, kromě vyčerpávání vody, protože se mi zaplavuje. Žádný čištění jsem nikdy nedělal, nic nesmrdí, nikde žádnou plíseň nevidím. Jestli to saje ze země radon, to nemohu posoudit, protože to ničím nezjišťuji.

danielcada píše:Můžu se zeptat, jakou máte délku zemního registru, z jakého materiálu , jaký průměr a jaký průtok vzduchu?