Dobrý den, moc prosím o posouzení navržených rozvodů pro pasivní rekuperaci.
Budu upřímný - návrh jsem si dělal sám a zhotovení plánuji také svépomocí.
Chtěl jsem si nechat udělat projekt ale místní projektáři buď chtěli 10+ tis za návrh nebo jsou na měsíce dopředu plní. Já to potřebuji aspoň částečně zrealizovat kvůli hrubé stavbě do konce března.
Celou vzduchotechniku, kvůli možnosti snížení podhledu v přízemí max o 14cm včetně konstrukce mám navrženou hvězdicovitě vždy dvě 90mm flexi potrubí k výstupu (s vyjímkou dětských pokojíků kam vede 1x flexi 90mm).
Nejdelší trasa vedení je do pokojíků 13 m.
Regulovat průtok jsem chtěl pouze pomocí talířových výstupů.
Vím že to není ideální řešení, nicméně hranaté rozvody nechci určitě a na nic moc jiného nezbývá prostor. Ještě je varianta vše udělat z odpadních plastových trubek o průměru 90mm, ale ty by se mě blbě napojovali a bylo by tam dost pravých kolen.
Zároveň bych se rád optal zda má nějaký smysl kupovat o 40% dražší flexi trubku popisovanou jako Hygienic nebo stačí ta levnější http://www.luftuj.cz/rozvody-vzduchu/velikost-dn90/ případně tip na kvalitnější flexi trubku než co prodávají viz odkaz.
edit: tak jsem i když se mi to moc nezdá udělal i návrh z hranatého plechového vedení - všechny rozvody 55x220 mm