Chlapi, děkuji
S tou přepážkou to není špatný nápad. Stejně tak lepší izolace. Ta by mohla být jen v tom místě. Nebyla by tolik dražší.
Byla tu zmíněna větší hlučnost. Toto potrubí je sání studeného z venku. Míří do jednotky. Potrubí povede nad masivní tepelnou stropní izolaci(vata). Hluk by v domě z toho asi být neměl.
Ještě mě napadlo rozdělit jednu 160ku na 4ks 80tek. Mají cca stejný obsah v řezu.
http://kruh.wikina.cz/ Průměr 80 by se dal obalit stejně dobře i levnějším larockem. Slepil bych je jak varhany vedle sebe a obalil 5cm larock. Výsledná výška by byla 18cm, což by v pohodě vlezlo do škvíry.
Potřebuju však poradit, čím tyto 4x dva paralelní metry vest? Sání je Spiro 160, které jsem chtěl zredukovat na to ploché potrubí. Nevím však, jestli by mi vyrobili nějakou redukci ze 160mm na 4x 80mm. Spíš ne jak jo. A větvit to přes kalhoty tak to zabere moc místa do stran, který v takovém potřebném rozsahu nemám. Napadají mě ty plastové roury, co tu někdo propagoval a ten rozdělovač na 4 části. Je to taková krabice, do které vede jeden přívod a z druhé strany to má 4 vývody vedle sebe. Jsou sice do čtverce, ale ty plastové roury by se mohly dát ohnout a nasměrovat tak, aby šly vedle sebe. Nevím jen, jestli to jde napojit na spiro. Ale asi by to mohlo jít.
Nemáte někdo tušení, která firma to vyrábí?