..
Asi nemá smysl, abychom dále šponovali tuhle diskuzi, Vy jste utratil zcela zbytečně desítky tisíc navíc a teď si to zkrátka nemůžete přiznat. Já Vám rozumím, na to by musel být člověk velký formát. Přijdete mi inteligentní a tak jsem přesvědčen, že víte, o čem mluvím.
..
A co topení? A co to Vaše přesunování tepla z jedné místnosti do druhé? To také běží jen v době, kdy spíte. To se vyplatí? Jak od sebe oddělíte zápach a teplo?Honza_JR píše:Vždyť již několikrát jsem zdůraznil že ta cirkulace běží jen v určitých intervalech a jinak běží to větrání přímé bez cirkulace.
Z jiných místností. To je ono. Vy zobecňujete a povyšujete stav u Vás doma na princip a to nelze přijmout. Co když v těch místnostech bude někdo jiný? Co když tam bude pes? Co když tam někdo odloží kabát, až se vrátí z hospody? (asi zase neodpovíte)Honza_JR píše:Jen tvrdím že z pocitového hlediska je pro mě za suchých mrazivých nocí pro zlepšení kvality vzduchu místo plného větrání venkovnícm vzduchem vhodnější přívod vnějšího vzduchu snížit a nahradit jej dříve vyvětraným vzduchem z jiných místností.
S tím souhlasím. Ale nemělo by se do normy dostat nic, co by byť v jednom případě mohlo způsobit problém, neštěstí atd. Nemohu připustit, že se může jet na červenou na zcela volné a přehledné křižovatce v půl třetí v noci. Stejně tak cirkulace vzduchu není aplikovatelná všeobecně, univerzálně a může nastat x situací, kdy komfort větrání zcela zničí.Honza_JR píše:Normy nejsou všemocné, dokonalé a vše postihující.
..
Honzo, máte pravdu v tom, že cirkulaci jde vypnout. Daleko horší je to s cirkulačním topením,
které jen tak snadno vypnout nemůžete.