Andy píše:...
vzduch=>polévka vyfukovaný ven bude studenější,
než kdyby prošel
pasivním výměníkem => chladla volně na stole
a tím z něj získám víc tepla?
...
Ave,
correct.
Záleží to na "seštelování" té chladničky
vůči běžným teplotám polívek a kuchyní (výparník/kondenzátor-srážník)
a taky
vůči tomu, kolik volnýho místa budu nechávat v kastrólu a chladničce
Tam se bude pěkně
"Pára nad hrncem srážet" - ne ztrácet
Andy píše:...
na stole vychladne sama,
v lednici běží kompresor ...
Je to celkově energeticky zajímavý?
Nebo jak to vyjde v konečným účtování? ...
...
když už ty ryby učím chytat
A co teprv, když tu horkou polívku vrazíte přímo
do mrazáku
To je fičák
Andy píše:...
hodnoty Kritérium efektivního využití elektrického proudu ve W/(m³/h).
Je to nějaký vodítko?
To už jsme tu někde probírali.
Jen pls. zásadní douška:
Stejně jako mrazák není konstruovaný na
BRUTÁLNÍ VÉVAR
z horký polívky,
tak taky TČ
nemůže být
ZCELA OBECNĚ
zkonstruováno na takovéto prasá..y.Vždy je potřeba zvážit, jaký hrníček pro jakou prcínku .To třeba vysvětluje,
proč konfigurace výměníků, kompresorů, chladiv, ...
je diametrálně jiná pro
ZZT
a
topení z venkovního vzduchu.
Nebo třebas pro ohřev TUV z energie vnitřního vzduchu ...
Nebo odvlhčování.
Klimatizace.
Příprava ledu na zimáku.
Chemické technologie se změnami fáze (skupenství).
...
Pálení samohonky.
...
Tepelné trubice.
iGoNY