Rozvody do podkroví

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od vzduchoplavec » 29 pro 2015, 14:06

Dobrý den všem, předem se omlouvám za mou absolutně technickou neznalost tohoto tématu, ale nacházím se v situaci, kdy řeším projekt RD s obytným podkrovím ve kterém bych měl rád rekuperaci vzduchu. Prolezl jsem různé diskuse a jde mi z toho hlava kolem a nikde jsem nenarazil na to zda je vůbec možné nějak funkčně a za rozumnou cenu vést rozvody po přízemí a zároveň do obytného podkroví(v ideálním případě přívod i odtah v jedné místnosti). V přízemí jsem uvažoval o SDK podhledu, ale netuším jak dál. Najít projektanta, který tomu rozumí tak aby to úspěšně fungovalo je asi taky nadlidský výkon což mě dovádí k myšlence že se toho asi vzdám. Tak pokud by měl někdo nějaké řešení byl bych rád...
vzduchoplavec

od Návštěvník » 29 pro 2015, 18:59

Projektanta doporučím, napište odkud jste. Odtah i přívod do jedné místnosti se obvykle nedělá (vhodné maximálně pro samostatné apartmány v penzionu), obvyklejší je odtah přes špinavé místnosti.
Návštěvník

od vzduchoplavec » 29 pro 2015, 20:12

Středočeský kraj okr. Příbram. No vím že většinou je to vedeno takhle ale ty větrací mřížky ve dveřích se mi moc nezamlouvají. Za kontakt předem děkuji
vzduchoplavec

od Návštěvník » 29 pro 2015, 20:48

Ve dveřích se žádné větrací mřížky nedělají. Většinou se nechává jen mezera pod dveřmi. Když se počítá s tím, že se stejně dveře nezavírají, můžou být dveře úplně běžný. Zkuste v Příbrami martinek@pasiv-projekt.cz . To je především projektant stavař, který poradí s rekuperací v domě z hlediska stavebního, na vzduchotechniku je asi nejblíž z Plzně hodek@reheat.cz .
Návštěvník

od vzduchoplavec » 29 pro 2015, 21:36

Ok, děkuji převelice ;)
vzduchoplavec

Zpět na Vzduchotechnické rozvody