Hezký den všem,
chtěl bych se prosím poradit a předem děkuji za vaše rady.
Komplet rekonstruuji domek, takže je prostor se zamyslet nad centrální rekuperací. Doma jsme trochu nadprůměrně přecitlivělí na hluky , což je hlavní důvod potřeby se poradit.
Domek bude mít v první fázi obývané jedno patro cca 100m2 (světlá výška 2,5 m), do budoucna přibude reknostrukce polozapuštěného suterénu cca 50-100m2 (světlá výška 2,2 m) a jeden podkrovní pokoj cca 30 m2. Domácnost tvoří 3 osoby (a párkrát do roka na návštěva 2 dalších osob na víkend).
Už jsem si něco v rámci fóra načetl a pochopil jsem, že ve vztahu k citlivosti na zvuky je třeba při využití rekuparce řešit akustiku mezi místnostmi a akustiku samotné rekuparace. Pro první i druhý akustický zdroj jsou, jak jsem pochopil, důležité jak správné rozvody, tj. přímočaré trasování, kvalitní materiál potrubí, dvouvrstvé potrubí, dostatečný počet vyústění, zakončení vyústění flexipotrubím, tlumiče, tak správně zvolená centrální jednotka s dostatečnou výkonovou rezervou, aby mohla být puštěná spíše na nižší stupně než vyšší. Jestli jsem něco zapomněl, budu rád za upozornění. Tam, kde bych se chtěl, kromě případného jiného upozornění, poradit je výkon centrální jednotky - jaký by měl v mém případě zhruba být, aby to nebylo poddimenzované ale ani přehnaně naddimenzované? A dále které značky na trhu lze doporučit z hlediska co nejvíce tichého provozu?
Moc děkuji,
M.