Odstraneni zapachu ze stoupacek

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od hanonard » 09 bře 2023, 11:55

Dobry den, resim obligatni zapach cigaret od sousedů o patro výše v paneláku, byt první patro. Dvě hlavní ventilační trubky jedna odvadí kuchyn, druhá koupelnu a WC. Z kuchyně je vývod digestoře zaslepen, trubka zapěněna až po hlavní trubku PUR pěnou, na WC jsem udělala po půl roční peripetii to samé, koupelnu mám zacpanou polystyrenovou zátkou, přesto je v šachtě průvan, na revizních dvířkách se vydouvá igelit. Pod námi kumbál na úklid s ventilačním výduchem. Stoupačky jsou pravdepodobne neutěsněné směrem dolů. Pachotěsné klapky jsem vyzkoušela ale opravdu to nefunguje dobře nejspíš i kvůli netěsnostem. Mám pocit, že celý ventilační systém je jak cedník. Z venku je to celé špatně přístupné kvůli rekonstrukci. A teď ten dotaz. Máte nějaké typy jak zjistit odkud to protahuje? A čím a jak to ucpat, aniž by se muselo bourat. Mám několik typů, díra v hlavní ventilační trubce. A pak buď přes stoupačky ze spoda nebo shora. Jak to zjistit? Jak to utěsnit? PUR pěny, tmely, tmely, těsnění ve spreji?
hanonard

Zpět na Vzduchotechnické rozvody