Kanálový nástavec do sádrokartonu

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od janek » 19 zář 2023, 11:56

Ahoj. Mám udělané rozvody vzduchotechniky pomoci spiro potrubí. Mezi spiro a talířový ventil budu dávat cca 1m sono potrubí.
Pro talířový ventil mám nakoupené kanálové nástavce.
Co mi však nejde do hlavy jak kanálový nástavec umístit do sádrokartonu.
Moje představa je taková, že sono potrubí nechám čouhat ze sádrokartonu a na něj napojím kanálový nástavec a ten nástavec se pak normálně přivrtá do sádrokartonu pomocí těch černých sádrokartonových vrutů, bude to v sádrokartonu držet nebo je potřeba tam nějak připravit profil do kterého se vrut zařízne?
Přílohy
Snipaste_2023-09-19_11-52-31.png
janek

od Atlantis » 19 zář 2023, 16:20

Nevím jak "se to má dělat", ale u mě to udělali tak, že je to skoro vodorovně (mírně nahoru) našroubováno do sádroše ve dvou místech naproti sobě v místě viz obrázek. Zevnitř samozřejmě :lol:
A ještě mezi sádrošem a tím obvodovým plechem je něco jako akrylový tmel, co to ještě víc přilepí

Šroubovat to jen tak kolmo do sádroše, tak to nevím jestli by ten šroub něco udržel....
Přílohy
nakres.JPG
Atlantis
pozorovatel
pozorovatel

od 000 » 20 říj 2023, 13:49

Má se to dělat jak píšete, nasadíte sono, zastrčíte do SDK a přišroubujete svislými šrouby do SDK. Na vašem obrázku díry na ty šrouby nejsou vidět, ale na tom druhém ano. Je to nic moc, protože ty šrouby jsou hodně v kraji, ale lepší než je dávat vodorovně. Rozhodně lepší je, když jsou propíchnuté tím papírem, který má aspoň nějakou pevnost.
000

Zpět na Vzduchotechnické rozvody