Poridil jsem si starsi multisplitovou klimatizaci invertor Daikin 1:3 ca 7KW.Pripravu v dome (potrubi) jsem mel pouze na jeden okruch 2,5KW Vse mam zapojene a funguje to, presto se stale dovidam, ze multisplitova jednotka musi mit pripojene alespon dva okruhy.Nikdo mi vsak nevysvetlil proc.
Nektere fimy mi dokonce rekli, ze tak bezne zapojuji klimatizace s tim, ze si zakaznik v pripade potrebi jenom prikoupi vnitrni jednotku.Na muj dotaz mi v Daikin odepsali, ze musi byt zapojeny minimalne dve, ale nenapsali proc.Jeden majitel montazni firmy , mi dokonce rekl, ze je to prodejni politika a ze do konce nektere znacky maji blokovani zapojeni v pripade, ze nejsou zapojeny dve jednotky. Jiny clovek mi s ceskoukrajinskym akcentem vypravel, ze jsou klimatizace u multisplitu vzajemne propojene a ze tak vyrovnavaji pretlak v potrubi.Kdyz jsem vsak videl na vlastni oci vekovni jednotku, tak ma samostatne elektroventily pro kazdy okruh zvlast a oteviraji se na popud vnitrni jednotky , jedine co je pospojovano, tak je zpatecka. Kdo mi v tom skutecne poradi , nechtel bych jednotku pokazit.
Dekuji za kazdou opravdu odbornou informaci.