Jelikož od "KOntextu" doba pokročila a do dráhy se mi postavily zdi a příčky, tak musel být vytvořen "KOntext2", aby bylo bourání co nejméně a hadice šly nejkratší cestou přes zeď. Vzduchotechnika zatím vše na papíře:
Rozvody:
exteriér - jednotka = potrubí HR-WTW (200mm)
jednotka - rozváděcí box - SONO hadice (200mm)
rozvodová skříň - stropní box (vyústek) - flexibilní potrubí 75/61
Technická místnost bude temperována na cca 15°C.
Do místnosti č. 102 půjde asi posílený rozvod 2x75/61.
Všechny odtahy budou posílené na 2x75/61.
V plánech domu mám světlou výšku 2,7m, ale už teď vím, že se někde půjde dolů dle možností (2,6m možná až 2,5m).
Lokalita: malá obec v okrese Vyškov (Jihomoravský kraj)
Počet nocujících osob: zatím 3 (v budoucnu ???)
"ty hrabja" i "sekačky" jsem si našel už dávno a když už jsem se tak rozepsal, tak bych doplnil historku ze života:
Bavil se Kamarád 1 s Kamarádem 2. Té doby oba stavěli a došlo na zařízení kuchyní, když Kamarád 1 se začal chlubit, jak má v kuchyni všechno automatické, nablejskané, nejnovější trendy a vše TOP, přičemž nezapomněl zdůraznit, že ho ta sranda stála nějakých 400 litrů. Když potom dostal slovo Kamarád 2 a pronesl následující: Víš já nemám kuchyň nejnovějších trendů, atd...., ale stála mě jen 50 tisíc a ten řízek, co si v ní udělám, bude chutnat úplně stejně jako ten tvůj.
Takže, kdybych se vrátil k hrábím, všechny mi udělají stejnou kupu listí, problém je právě v tom, že jsou si velice podobné i cenově (až na Raula/Paula) a proto jdu za radou na toto fórum, kterou jednotku tedy zvolit. Jestli jsou jednotky předimenzované, tak prosím o doporučení jiných
IMHO, jak hodláte řešit nezamrzání výměníku? Jakou teplotu přívodního vzduchu očekáváte při venkovních -5°C a vnitřních 21°C?
Nilan, Atrea - beru na vědomí nutný předehřev vzduchu.
EHR - píšou: " Jednotka je vybavena automatickou protimrazovou ochranou, která v případě nebezpečí námrazy výměníku nejdříve omezuje otáčky přívodního ventilátoru, pokud nebezpečí trvá, otevírá protimrazovou klapku, kterou se část vzduchu přivádí z okolí jednotky. Pro správnou funkci protimrazové klapky je nutná instalace jednotky v místnostech s teplotou alespoň 5 ºC." - takhle to vypadá elegantně, co je na tom pravdy a jaké to má důsledky, nevím.
Ještě by mě zajímalo větrání zaizolované, nevytápěné půdy (cca 150 m2) určené jako skladovací místo. Jestli tam nehodit jedno přisávání a jeden odtah, aby tam nějaký minimální oběh vzduchu byl.