MIRAS píše:Našel jsem ještě i termosnímek obrácený fáze, když to saje dovnitř. Nastavení bylo pro oba moje snímky stejný.
Mirasi, ačkoliv znám tuto techniku a obecné možnosti manipulace (tj. posunu) teplotních rozsahu oblastí pro potřebné marketingové snímky, chci se vyjádřit pouze jednoduše z letmého pohledu. Abych mohl říci, že u daného druhého snímku je zastavený chod a jde pouze o těžký únik tepla obyčejným přirozeným tlakovým způsobem (tlak par uvnitř/venku), musel bych si podobnou věc ověřit prostě sám, protože nemám dosti zkušeností to nějak obstojně početně zvládnout a dostatečné množství naměřených vzorků a zkušeností odchycených jak se říká obyčejnou rukou, abych z fleku řekl, že je to při takovém takovém průtoku a teplotách nesmysl či ne.
Ani není jasné, zda teplotní rozdíl +11 a -5 byl tak, jak byl (tj. maximální rozsahy) naměřen ve skutečnosti, nebo programově ořezán pro tento teplotní rozsah (jen se ptám, nemám důvod ti nevěřit v tom, že bys to nepotřeboval nějak manipulovat)
Ty prográmky přímo od těch kamer se myslím dají i sosnout či je klienti dostávají k prohlížení na PC a pak se tam s tím dá různě čarovat. To je bez debat.
Jen chci praktickým okem říci, že to měření muselo probíhat při relativně ?mírných? větrných podmínkách, jinak by ten hlavní proud nešel do prava (odhadem o 1-1,5m) ale nahoru. To by bylo jako vysvětlení pro dotyčného kritika, který tě obviňoval z úprav ohledně posunu oblastí tepla ve photoshopu. Asi plně znaje těchto možností tohoto oboru měření

.
Každopádně tvá kamera má nějaké slabší kompresní algoritmy nebo poskytnutý snímek není prostě OK. Když se podíváš u druhého snímku vlevo od výdechu, tak vidíš podivné nepřirozeně rovně useknuté ohraničené struktury i v obasti o teplotě 11°C, když se podíváš vpravo nic takové tam nenajdeš, jsou tam plynulé přechody.
Doporučil bych zde dávat snímky v plném rozlišení (po rozkliknutí). Ať se omezí ty nejasnosti. Jenže jak jsem zjistil, tak to tu zde asi mrší samotné nastavení grafiky a příloh ve foru, můj editovaný obrázek je už v hodně slabém rozlišení, tak jsem ho musel aby zelené lajny zůstaly jakžtakž ostré zvětšit na vyšší rozlišení. Protože toto mohla udělat i komprese v programu na PC na nižší rozlišení pro účely webu.
Když tu budete dávat plné snímky, bude to případné nařčení menší a práce na případné "úpravě" fotoshopem už bude potřeba na vyšší úrovni.