ussama píše:ne to mi nevadí, protože když vypne kotel, tak prostě jen netopí a nic neochlazuje,
Sláva, takže si nastavte požadovanou teplotu na rekuperaci na 23°C a na noc 21°C. Topení si nastavte na 22,5°C a na noc na 20,5°C.
Rekuperace se bude snažit dosáhnout požadovaných teplot a když je nedosáhne, pomůže jí topení.
ussama píše:navíc ta regulace je +-1°C. Takže pak zapne až když teplota spadne o 2°C
To není problém přenastavit, změna hystereze může být i jen požadovaných 0,5°C.
ussama píše:Kotel tudíž musím dát na nějakou nižší teplotu, aby netopil a mohla topit rekuperace, ale když nebude stíhat, tak mi kotel nesepne, protože nastaven nižší teplotu.
Ano, hystereze 0,5°C? To vadí?
ussama píše:To přeci není pravda. Přes den topim jak potřebuji, pak chci mít noční útlum, ale ten prostě nemám, protože
To je jen špatná regulace a vůbec není odvislá jen od topných zdrojů. Pokud byste měl dům z VPC, tak rovnou zapomeňte na noční útlum. Takový dům,když úplně vypne topení, poklesne i v mrazu vnitřní teplota o pár desetin stupně. U domů bez akumulace je to snazší, ale nečekejte, že dům poslechne na lusknutí prstu. Pokud jsou topné systémy dobře nastavené, mohou situaci zvládnout v určitém lepším kompromisu.
ussama píše:Prostě jsem nevěděl
Pořád se mýlíte. Nejde o topí - netopí, ale rekuperuje - nerekuperuje. Jde o úplně jiné funkce. Proč se nedivíte se, že rekuperace neumí přepnout z Novy na Primu nebo ČT1 ? Mnohem levnější televize to umějí. Přitom se jasně v ovládání rekuperace píše, že má 3 týdenní programy.
Chápu jednu věc, nečekal jste zřejmě, že z jednotky může jít natolik teplý vzduch. Dokonce natolik teplý, že v současných teplotách zastoupí topný zdroj. Možná by pro váš případ byla lepší verze, která kombinuje pasivní a aktivní dohromady. Přes den aktivní "topí" a v noci je vám jedno, že teplo vypustíte ven, ale zase pasivní část by pouštěla alespoň oražený vzduch dovnitř, byť také bez regulace. Tu opravdu žádné rekuperační jednotky nemají.
Více k tomu asi nepovím. Podle mě by bylo ideální naučit se topit tak, abyste včas ubral, abyste ani v noci nemusel vypouštět žádné teplo zbytečně ven.
Přeji hodně úspěchů.