Likvidace Atrea ITZ

Výběr rekuperační jednotky - Hodnocení - Provozní náklady - Marketing

od Návštěvník » 18 kvě 2014, 21:11

Hupert píše:4. Koupím-li TČ za 200 tisíc místo 100 a přitom mi dražší firma nedá delší záruku, pište si, že kdykoliv se něco pokazí, bude oprava stejnou měrou dražší, kolikrát více stálo pořízení. Každý prodejce přitom záruky podmiňuje prováděním pravidelného servisu vlastní firmou, kde jsou ceny opět úměrné cenám pořizovacím.

Hodně se pletete, tepelná čerpadla od AC-Heating (TOSHIBA) nabízí 7 let záruky bez jakékoliv podmínky servisu.
Hupert píše:5. Všechna tepelná čerpadla používají kompresory Toshiba, Mitsubishi,Sanyo nebo Copeland a ty ani řada komponent levných či drahých TČ se fakticky neliší.

Ani tohle není pravda. V Číně jsou stovky závodů vyrábějících napodobeniny všech značek a to je něco jiného. Sama výroba v Číně nemusí nutně znamenat malér, i Škodovka vyrábí v Číně. Jde o dohled nad kvalitou. Problém je černá výroba čehokoliv v nekontrolovaných podmínkách.

Nechci hodnotit žádnou značku, ale obecně vidím problematické, když je venkovní jednotka propojená s domem topnou vodou (jako je tomu u Nosret)i. To je malér v principu a je už jedno, jestli je výroba z Číny nebo ne.
Návštěvník

od Ferin » 18 kvě 2014, 22:22

Návštěvník píše:Nechci hodnotit žádnou značku, ale obecně vidím problematické, když je venkovní jednotka propojená s domem topnou vodou (jako je tomu u Nosret)i. To je malér v principu a je už jedno, jestli je výroba z Číny nebo ne.

Vadí to i u splitu?
Výhoda zas je, že se chladivo neplní až při montáži a topenář to nemůže podělat.
Ferin
dopisovatel
dopisovatel

od Návštěvník » 19 kvě 2014, 11:49

Podle mě je problém v situaci, kdy se TČ vypne a to bez ohledu na důvod ( HDO na 2 hodiny denně třeba při -15°C, taktování nádrže, porucha..) V tento okamžik je propojení topnou vodou obrovské riziko a nezbyde, než použít nemrznoucí směs. Ta může a velmi často omezí přenos tepla a tím výrazně sníží efekt tepelného čerpadla COP. Nemůžete předvídat, na jakou teplotu máte koncentraci nemrznoucí směsi použít, stačí nevychytat jeden okamžik za celou zimu a je po TČ.
Návštěvník

od Lukypa » 10 led 2015, 21:07

(XY)* mi funguje bez jakýchkoliv problémů, za ty peníze které stáo se mi vrátí do tří let.
Jsou k smíchu ty řeči o nespolehlivosti a poruchovosti. Jojo ovce je třeba ohlupovat a škubat za každou cenu. Nepotřebuji čerpadlo ovládat mobilem, a ano COP 4,5 to je mi na nic. Potřebuji dobrou cenu a spolehlivost. Lidi nenechte se oblbovat všemi těmi prodejci "kvalitních a značkových" čerpadel.
*značka odstraněna
Lukypa

od marth » 08 bře 2016, 21:07

:D sám mám Nosreti 6LET STO PRO spolehlive bez jakéhokoli problemu.Čerpadlo propojeno chladivem takže nezamrzne voda -výměník doma v teple. U TP je téměř nutnost podlahového vytápění jinak ztrácí účinnost. Takže vyznavače TP Nibe apod. Pozdravuji :D
marth

od Anonym » 02 kvě 2016, 19:56

Atrea izt ještě 12 let stary pravidelne odvzdusnovany a jen lehká povrchová rez, pakliže mate nerezové izt a chlorovanou vodu, tak je zapotřebí dbát na ovzdusneni
Anonym

Předchozí

Zpět na Ekonomika