NILAN ECO

Výběr rekuperační jednotky - Hodnocení - Provozní náklady - Marketing

od Palouš » 23 kvě 2011, 22:36

Domnívám se, že poznámka je vztažena k základní vzduchotechnické jednotce NILAN ECO. Také jsem si to zkoušel a nic podobného neznám.
Na několika místech se stavíte do role jakobyste sám něco vyvíjel nebo prodával pod značkou Frigo, na stránkách ale nemáte nic. Co kdybyste založil tady vlastní vlákno a seznámil nás s vaším produktem. Dejte sem nějaké fotky, reference, technická data, případně ceny. Děkuji.
Palouš

od jarda » 24 kvě 2011, 05:35

mám v pdf. nejde vložit
když tak mi napište, pošlu mailem
jarda
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od Rovi » 24 kvě 2011, 12:36

Jardas, otevři si pdfko a objeť to takovým foťákem enbo zmačkni PrtSC na klávesnici. Otevři si nějakej malovací program co je součástí každýho windósu a dej Ctrl+V. Tim si to uložíš jako obrázek jpg, bmp, png....a normálně to sem dáš. Nic to neni.
Rovi

od jarda » 25 kvě 2011, 09:17

je to nějaké rozmazanější
Přílohy
prospekt_html_m14123050.gif
prospekt_html_71566d7d.gif
jarda
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od Jery » 25 kvě 2011, 09:24

Dobrý den!
Má smysl(snížení problému s námrazou, úspora..)NILAN ECO 300 s vodním předehřevem?
Budu mít podlahové teplovodní topení, TČ invertor 9kW vzduch voda, nádrž 300L.
Užitná plocha 170 m2
Jery

od Jery » 25 kvě 2011, 09:32

Ještě Nevíte jak je to s filtry u ECO300 chtěl filtraci minimálně F7 nejlépe F9.
Díky :idea:
Jery

od Pavel Šulc » 25 kvě 2011, 14:53

Nevim, jak je to u ECO, ale do většiny jednotek lze použít stejná filtrační střiž nebo jen na sání z venku bych dal samostatný filtrbox a na pylovou sezónu tam dal nějaký univerzální filtr, třeba F9 nebo lepší. Na běžný provoz stačí G3-4, jiný trvale nemá smysl.
Pavel Šulc

od Pavel Šulc » 25 kvě 2011, 15:05

Jery píše:Dobrý den!
Má smysl(snížení problému s námrazou, úspora..)NILAN ECO 300 s vodním předehřevem?
Budu mít podlahové teplovodní topení, TČ invertor 9kW vzduch voda, nádrž 300L.
Užitná plocha 170 m2

Vodní předehřev bych nedělal nebo k němu budete muset zase řešit protimrazovou ochranu :-) Dal bych elektro.
Pavel Šulc

od jarda » 27 kvě 2011, 15:47

Pavel Šulc píše:Nevim, jak je to u ECO, ale do většiny jednotek lze použít stejná filtrační střiž nebo jen na sání z venku bych dal samostatný filtrbox a na pylovou sezónu tam dal nějaký univerzální filtr, třeba F9 nebo lepší. Na běžný provoz stačí G3-4, jiný trvale nemá smysl.

Jako pylový by mohl stačit i F7
jarda
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od tittel » 07 čer 2011, 16:52

Pan Sperl alebo niekto iny,

je mozne pomocou ovladania xcc od ac-heating u jednotky NILAN ECO aj jednotku uplne vypnut a potom zase zapnut? Napr. 10 minut vetrania a 50 minut vypnuta. Lebo ak sa nemylim, tak tato jednotka ide pri zakladnom manualnom ovladani stale minimalne na prvy stupen a nejaky cyklus zapinanie - vypinanie by bol mozny asi len cez spinaciu zasuvku.

Dakujem.
tittel

od Martin Šperl » 07 čer 2011, 17:37

tittel píše:Pan Sperl alebo niekto iny,
je mozne pomocou ovladania xcc od ac-heating u jednotky NILAN ECO aj jednotku uplne vypnut a potom zase zapnut? Napr. 10 minut vetrania a 50 minut vypnuta. Lebo ak sa nemylim, tak tato jednotka ide pri zakladnom manualnom ovladani stale minimalne na prvy stupen a nejaky cyklus zapinanie - vypinanie by bol mozny asi len cez spinaciu zasuvku.
Dakujem.
xcc01.png
xcc02.png

xCC je naprosto geniální ovládání, jsem opravdu nadšený, kam až to řízení dotáhli.
Jednotku vypnout a zapnout je základní funkce, to by ani nestálo za řeč komentovat. Když se podíváte na první obrázek, máte možnost pomocí první dvojice zelené a červené šipky po jednotlivých % nastavit přesný chod jednotky. To je právě výhoda EC ventilátorů. Časové programování máte k dispozici ve třech základních a jednom režimu "dovolená". Tlačítka vlevo dole 1 2 3 označují zvolený režim. Hodiny vedle Vás pak přepnou do druhého menu (obr.2). Tam máte k dispozici 12 módů pro každý den a Vy si nastavíte na minutu od kdy do kdy a jakým výkonem má jednotka jet a jestli podtlak, rovnotlak nebo přetlak. Ony s tím souvisejí další automatické funkce jako je spouštění dalších periferií (dohřev, předehřev, by-pass, zemní registr..).
Martin Šperl

od mirek » 07 čer 2011, 19:05

Pane Sperl, tahle reklama je od Vas moc okata - vzdy jste prosazoval jednoduchost - jednu nastavenou rychlost, pri ktere pojede jednotka neustale. Neprimo jste odsuzoval nejake rizeni, ovladani z vice mist, ruzne stupne, zmeny vykonu jednotky behem dne atd atd.
Od doby co se objevilo toto "genialni" ovladani, tak jste zcela otocil.
Takove ovladani poridit k Nilanu ECO me pripadne jak dat do trabantu motor z mercedesa.
mirek
dopisovatel
dopisovatel

od metball » 07 čer 2011, 19:50

mirek píše: ... prosazoval jednoduchost ...

A už jsem tam, kde ale vůbec nemám co dělat :oops: !

Jen ta moje chorobná závislost na ...,
a ...,
už jsem vlastně zapoměl na čem ... :twisted: .

Plotňáci maj dobrý krédo:
"Co mužeš ufachčit jednó,
nedělé vobóma!"

Když ale věk těch vopravdovejch kluků
se pozná především podle ceny jejich hraček 8-) .

Tož tak, pro odlehčení
za co ještě triliony vypláznout
a co už ne!
Ta skleróza! Zas jsem zapoměl uvést jednotky ...
Žeby to byly staré Turecké Liry?

iGoNY
metball
dobrovolný redaktor
dobrovolný redaktor

od Martin Šperl » 07 čer 2011, 22:44

mirek píše:Pane Sperl, tahle reklama je od Vas moc okata - vzdy jste prosazoval jednoduchost - jednu nastavenou rychlost, pri ktere pojede jednotka neustale. Neprimo jste odsuzoval nejake rizeni, ovladani z vice mist, ruzne stupne, zmeny vykonu jednotky behem dne atd atd.
Od doby co se objevilo toto "genialni" ovladani, tak jste zcela otocil.
Takove ovladani poridit k Nilanu ECO me pripadne jak dat do trabantu motor z mercedesa.

Mirku, jsem již ve věku, kdy si mohu věci označovat pravými jmény. Chcete-li, berte můj příspěvek jako reklamu na dobrou věc. Slibuji, že od teď všechny své reklamní příspěvky označím, aby bylo zřejmé, že jsou reklamní. Jestli mi to admin smázne, nebudou.
..
Tittel píše slovensky, to já bohužel neovládám a mohu Vás ujistit, že Tittel není imaginární Bob z reklamního šotu nahrávající Tomovi.
..
Mirku, upravil bych trochu Váš postřeh, že xCC pro NILAN ECO je něco jako dát motor z Mercedesu do Trabanta. Ono je to malinko jinak. V Mercedesu chtěli udělat levné auto, nechali motor, ale vytrhli palubovku, místo automatu šoupli pod volant klasický zahnutý šaltr a poslali to do světa. Když to uviděl český koumes, řekl si, není škoda nevyužít dodaného potenciálu? Udělal z levného Mercedesu vytuněné vznášedlo AMG ve stejné ceně, co konkurence prodává vozy střední třídy.
..
Ano, mám rád jednoduchost,REKLAMA: kdo chce jen větrat, ať zůstane u ECO jen s základem. Kdo nechce mít starosti se zemním registrem a zamrzáním jednotky, ať si koupí VPL15. Kdo chce řešit i ohřev TUV i s chlazením, ať si koupí VP18K M2. Kdo chce řešit komplet větráaní, chlazení , ohřev vody i s vytápěním, ať si koupí VP18 Anaconda a..kdo si chce hrát, ať si k tomu pořídí ovládání xCC KONEC REKLAMY.
..
Jako SPONZOR POŘADU pod čarou uvádím, že můžete mít k jednotlivým modelům i dotykový display, to už je dobrá gamesa. KONEC SPONZORSTVÍ POŘADU
Martin Šperl

od tittel » 08 čer 2011, 09:22

Pan Sperl, dakujem za odpoved.

Pan Mirek, ano pan Sperl pise na ceskych a slovenskych forach "velmi kladne" o jednotkach NILAN odkedy sledujem tuto problematiku. Ci robi reklamu...neviem, mozno ano, mozno nie, ale je pravda, ze vie svoje nazory dobre vyargumentovat, aspon pre nas laikov.

Ja hladam jednotku len na vetranie, NILAN ECO je cenovo vo svojej kategorii najpristupnejsia. Zaroven by som k nej chcel aj lespie ovladanie, ako je ponukane v zaklade, teda nielen pridat a ubrat vykon, ale aj moznost nastavenia nejakych dennych a tyzdennych cyklov, ovladanie ventilatorov, moznost jednotku odstavit a potom zapnut bez toho, aby som to musel robit zakazdym rucne, a pod. Samozrejme, elektrokutilovia si s tymto dokazu poradit, su aj navody na inych forach, ale ja sam to nezvladnem, ani nemam znameho elektrikara a ak by som to mal niekomu "normalne zaplatit", tak sa pomaly dostavam s cenou na to iste, ako by to bolo napr. s ovladanim xcc.

S ovladanim xcc stoji NILAN ECO cca. 42 tic Kc bez DPH. Ak je na trhu nieco podobne s podobnym alebo este lepsim ovladanim, tak by som to rad vedel.
Akurat mi nejde do hlavy, ze preco je jednotka NILAN COMFORT 300 s CTS 600 regulaciou este o 10 tis. Kc drahsia. Je tam zrejme navyse by-pass, ale asi to musi byt aj v niecom inom. Alebo z laickeho pohladu ovladanie CTS 600 bude este ovela drahsie ako xcc.
tittel

od Martin Šperl » 08 čer 2011, 10:40

Tittel, děkuji za Vaše slova. O reklamě jsem řekl své, dříve jsem si ke jménu přidával "prodejce vzduchotechniky", aby bylo všem jasné, za koho kopu. Dnes jsem v penzi a kopu už jen rekreačně na zahrádce.
..
Co se týče rozdílu NILAN ECO a NILAN Comfort, jde o několik věcí. V první řadě je to typ a výkon ventilátorů. ECO má velmi dobré ale Comfort má lepší. Regulace CTS600 je regulace, stejně drahá jako xCC, přestože xCC nabízí díky SW více. Nilan je obrovská fabrika a s "pásovou" výrobou jde o to, že se některé komponenty používají stejné do jednotek za milión jako za padesát tisíc. CTS 600 používají i velké jednotky VPM o výkonech i nad 15 000m3/h. Změníte firmware, ale hardware zůstává. Proto ty cenové disproporce, které se zdají nepochopitelné.
Martin Šperl

od Marek » 08 čer 2011, 15:58

ten odkaz jde na jiné ovládání
Marek

od Matt » 27 črc 2011, 01:12

Dobry den, Pane Šperl čital som vase prispevky a vidím, že mate v tom úplny prehlad, mate skusenosti a ste dobrym odborníkom, preto sa obraciam na Vas s otazkou:
Prerabame starsi dom 115m2 uzitkova plocha, chceme tam dat vonkajsiu izolaciu min 10cm a okná a dvere s trojsklom, vonkajsia stena je z betonovych kvádrov 40cm. Planujeme krb a projektant nam opdoruca 12kw plynovy alebo elektricky kotol, nechceme nikde podlahove kurenie iba do kupelne a aj to elektricky rohoz. Nebude to NED ani PD a preto sa informujem ci ma vyznam si zaobstarat rekuperacnu jednotku. A ked áno akú by ste odporucali do takehoto domu. Vopred dekuji za odpoved.
Matt

od mirek » 27 črc 2011, 06:56

S rekuperacni jednotkou Vam sice ted neporadim, ale rozhodne Vam doporucim zvysit silu izolace. Kdyz uz mate trojskla a premyslite o rekuperaci, tak EPS na obvod bych dal minimalne 20 cm. Samozrejme bych dal obdobnou izolaci i na podlahu (popr do zakladu) a nad strop. Pak dosahnete alespon hranice NED a rekuperace bude mit vetsi smysl.
V celkove cene domu je to skutecne minimalni investice navic, ktere v budoucnu nebudete litovat.
mirek
dopisovatel
dopisovatel

PředchozíDalší

Zpět na Ekonomika