Japonske rekuperce LG, Samsung, Daikin, Mitsubishi apod..

Výběr rekuperační jednotky - Hodnocení - Provozní náklady - Marketing

od gisbern » 06 úno 2015, 20:48

Návštěvník píše:To je argumentace jak od vietnamskýho trhovce. Takže můžu koupit rovnou kýbl s dírou, protože ten bez díry možná nějakou má a časem se taky trhne. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Zato ten s dírou už jednu má a tak to horší být nemůže :lol: :lol: :lol: :lol: Takže je vlastně lepší si za díru rovnou připlatit, takovou srandu jsem ani na víkend nečekala.
Máte tam ještě nějakou podobnou? Brečim tu smíchy. Jestli jsou všichni Češi takoví, tak si vážně otevřu krám. :lol: :lol: :lol: :lol: Ještě něco, prosííím.

No to jsem rad, ze jste se tak pobavila. Az se dosmejete, tak si to po sobe prectete, a zjistite (mozna, abych Vam moc nefandil) ze jste si tu kravinu s tim kyblem vymyslela sama. Ale jestli se ptate konkretne, zdali bych si koupil deravy hlinikovy vymenik nebo vymenik, kde maji diry nejake opodstatneni, nepotesim Vas, vyberu si ten, kde ty diry jsou uz od vyrobce. Jo a ten kram bych prozatim ve Vasem pripade dal jeste k ledu, s Vasi argumentaci by jste za chvili prodelala kalhoty.

To p.Nemec: Pokud bude jednotka splnovat zbytek mych parametru ohledne hlucnosti atd.. vezmu samozrejme tu variantu lacinejsi. Ja neuprednostnuji entalpicky vymenik za kazdou cenu. Ale cenova situace na zdejsim trhu proste hovori spise pro entalpicky vymenik. Viz moje odkazy v pocatcich diskuse.
gisbern

od george_1 » 06 úno 2015, 20:59

to pan Nemec: tady se nabízí odpověď: no přece ten Americký! :) V tom Vašem srovnání ale chybí to, že nikdo z uvedených výrobců v tomto topicu nedělá jednotky s klasickým výměníkem. Alespoň jsem si nevšiml. Všichni používají membránové výměníky. A to i v jednotkách pro větší objekty. Také u vyšších modelů - aktivních rekuperací mají integrován entalpický výměník. Patrně ale podle zdejších teoretiků dělají tyto neváznamné pidi společnosti obrovskou chybu. Možná to je schválně, snaží se zničit civilizací..?Třeba to vymysleli židi, prý ovládají celý svět..
george_1

od Radek Němec » 06 úno 2015, 21:42

gisbern píše:Ale cenova situace na zdejsim trhu proste hovori spise pro entalpicky vymenik. Viz moje odkazy v pocatcich diskuse.

Pokud vezmu zdejší trh - myšleno ČR. Tak naprostá většina výrobců a prodejců chce za entalpický výměník příplatek.
Radek Němec

od NeED » 06 úno 2015, 22:02

Nerad zasahuji do této zcela neplodné diskuze, ale měl jsem tu čest vidět asijskou výrobu. Musím říct, že je daleko jednodušší vyrobit papírový výměník než kvalitní plastový nebo hliníkový. Lepí to tam prakticky v garážích a na ulicích. Papírový výměník je entalpický a jakostně jsou mezi nimi obrovské rozdíly. Bez posouzení a skutečného změření kvality určitého výměníku je diskuze neobjektivní a planá. Obchoduji se vzduchotechnikou poměrně dlouho a znám kvalitu jednotlivých značek.
Pokud si někdo chce koupit asijské značky, ať tak učiní. Na 90% to jsou velmi podprůměrná zařízení a jakostně nesrovnatelná s evropským standardem. Trh v této oblasti není tak chráněn jako je tomu například u automobilů a tak se na trhu objevují zařízení velmi rozmanitých kvalit. Navrhuji nepokračovat v diskuzi a pánům, co uvažují o nákupu asijského zboží hodně štěstí, aby se trefili do těch 10% s určitou kvalitou.
CH.jpg
NeED

od george_1 » 06 úno 2015, 22:33

Nevím proč zde píšete podruhé to stejné a podruhé mimo téma(ostatně jako většina příspěvků). Pán se ptal na zkušenosti a Vy akorát napíšete že to lepí v každé garáži. Ostatní výměníky ne?Všechny hliníkové, plastové a já nevím jaké vznikají v těch nejlepších fabrikách..jen ty entalpické v garážích... A firmy uvedené v titulku tedy považujete za garážové, nebo takové že nakupují výrobky z garáží a asijských tržnic? Máte na to prosím nějaký důkaz? Můžete uvést své jméno,nebo název Vaší firmy? Rád bych Vaše tvrzení poslal ndovozcům uvedených značek, docela by mě zajímalo jejich vyjádření. Pokud se opravdu potvrdí, že ty výměníky pochází z nějaké garáže v číně, tak to vyhodím!
george_1

od gisbern » 06 úno 2015, 22:47

Radek Němec píše:
gisbern píše:Ale cenova situace na zdejsim trhu proste hovori spise pro entalpicky vymenik. Viz moje odkazy v pocatcich diskuse.

Pokud vezmu zdejší trh - myšleno ČR. Tak naprostá většina výrobců a prodejců chce za entalpický výměník příplatek.

To je pravda, o tom zde nespekuluji. To je ale otazka na nekoho jineho, proc tomu tak je. Pokud jste si ale precetl pocatek nasi diskuse, zjistite, ze takovy entalpicky LOSSNAY od mitsubishi se necha kolem 30ti poridit.(250m3) v UK, nebo podobna zarizeni v PL. O tom to cele je.

to NEeD: ja nemluvim o cinskych kouscich z aliexpessu, ja mluvim o LOSSNAY, coz je trochu jina kategorie. V tom se doufam shodneme. Ja si totiz uplne nemyslim, ze vyrobit membranu, ktera bude mit urcite fyzikalni a chemicke vlastnosti, je tak uplne sranda. Je to spise ukol pro laborator, nez pro strojni vyrobu. Proto, mozna je cesky trh spise orientovany na krizove, protiproude vymeniky. Tam se jedna o ciste mechanickou zalezitost, zadna chemie. Nevim, treba se pletu. Docela by me to zajimalo, proc tomu tak je. Ze by ti japonci byli takovi blbci a vyrabeli neco, co nefunguje, se mi nezda.

Diskuse je od toho, aby se diskutovalo. Zajimalo by me, proc nam chcete tuto moznost uprit. Jedine me napada, ze jste provozovatel tohoto fora. Pak jste ho ale nemuseli zakladat a pojmenovavat ho AIRFORUM. Mohli jste ho nazvat podle sve znacky a bylo by to jasne hned.
Se svym dotazem bych se obratil jinam. Kazda diskuse je plodna, a je prinosem pro dalsi lidi, kteri se chteji orientovat ve spletite nabidce...
gisbern

od metball » 06 úno 2015, 22:53

george_1 píše:... Patrně ale podle zdejších teoretiků dělají tyto neváznamné pidi společnosti obrovskou chybu. ....

Ave, přeci jen si vážím Vašich KOnzistentních názorů (především na DĚS-Infu)

proto:

0) Hore KOkotom to nenavrhli ani tito ŤinŤoni, ani Čepičkáři ... :twisted:
Entalpický výměník je smysluplný technický výrobek; pravda, s velmi širokým rozpětím poměru výkon/cena. A výkonem není jen užitná hodnota, nebo fyzikální veličina ...

1) Celá KAUZA byla spuštěna na DĚS-Infu Divou Bárou (dík za super kontext PT Peťka)
která potřebovala
po totálním prodejním propadáku/krachu výméníku Trubka v Trubce
uvést
PŘED VELETRHEM SUPER NOVINKU
(starou 20 let? nevím, jsem jen s-Prostý Teoretik ...).

2) Když jsem Divé Báře její MINULÉ MARKETINGOVÉ FAULY
taktně připoměl,
neváhala a nechala několik vláken (i s pomocí studenta ČVUT Filipa ...)
promazat.

3) Pokud i Vy používáte invektivy na TEORII,
nezbývá mi,
než poukázat na Vaši propojenost s MarketINGem.

Prostě Demokracie by si měla uvědomit,
že princip KOlektivní Viny je BRUTÁLNĚ POUŽÍVÁN PROTI NÍ
a nastává čas oplácet stejnou "měnou".

pěvecký sbor Brutus by SFO

PS?
To, že se na tyto PíErKvadrátoviny (Divé Báry) chytil PT gisbern,
tak tomu se při jeho úrovni a/nebo vyjadřovaní
Hlubokých NEZNALOSTÍ
nedivím.

PPS:
PT MŠ? Jediný který viděl?
A jak víte, že se tu s námi nebaví?
Zkusit víc naslouchat.
Tam (nejen vy dva pánové)
hledejte příčinu toho,
že si tu z vás děláme tak trošku šprťouchlata.

A buďte rád, s PT gisbern -em se nikdo nebude zabývat.
I když, pokud si DOSTUDUJE a prokáže, že ví
jak a na co se ještě potřebuje ZEPTAT...
tak mu bude pomoženo do dalšího levelu.

PPPS:
Jinak ale PT gisbern (asi , dle mého úhlu pohledu z pozice FYZIKY)
měl zůstat na úrovni Soukromých Zpráv a VÉÉÉLMI OPATRNÝCH RÝPANCŮ.
Jen tak pro oživení tohoto TÉMATU O HOV..

PPPPS:
Víte, jedna lidová praví:
"Z Hovna bič NeUpleteš.
Upleteš-li, NeZapráskáš.
Zapráskáš-li, tak Leda SEBE!"

A to platí pro mne, pro Vás, pro prezidenty i premiéry, Velké i Malé Bohy ...
snad jen Velký Trap a jeho Žena, Mamča Příroda,
si dokáží opakovaně zapráskat bičem z Hov.. a při tom sami zůstat jak LILIE!

5PS?
NeED píše:... že je daleko jednodušší vyrobit papírový výměník než kvalitní plastový nebo hliníkový. ...
Pokud si někdo chce koupit asijské značky, ať tak učiní. ...
Navrhuji nepokračovat v diskuzi a pánům, co uvažují o nákupu asijského zboží hodně štěstí, aby se trefili do těch 10% s určitou kvalitou.

Asi takto se to
OBVYKLE
ŘEŠÍ NA LUFTFÓRU.
A hlavně, prostě se PŘÍMO NEODPOVÍDÁ,
dokud není protistrana připravena
a) přijmout vzájemnou radu,
b) bojovat na Život a na Smrt za své marketingové žvásty.

Např.? Čeho všeho se tu můžete nadít?
viewtopic.php?f=20&t=1220&p=10014#p10014
Inu, je to v subfóru, kam je Vstup na Vlastní Nebezpečí, které je ZNAČNÉ!

iGoNY
metball
dobrovolný redaktor
dobrovolný redaktor

od gisbern » 06 úno 2015, 23:27

To IGony:

Helejdte se mr. IGoNy. Ja vetsinou ty mozkovy prujmy nectu, nebavi me to lustit a premejslet co tim chtel basnik rici. Cas radeji venuji jinym vecem. Ale vzhledem k tomu, ze se Vase osoba uchyluje jiz k jemnym vyhruzkam, musim se Vam sverit, ze mam z toho docela radost. Je videt, ze argumenty proste dochazi. Vase invektivy vuci me neznalosti me nechavaji naprosto chladnymi, sam jsem se k tomu v uvodu priznal... tak asi tak.
gisbern

od Návštěvník » 06 úno 2015, 23:45

Podívejte se sem http://zhuli.myweb.hinet.net/lossnay.html
čínské znaky asi málokdo zvládne, ale podívejte se na obrázky. Všimněte si použití výměníku. Nevidím tam vracení vlhka, ale naopak odvlhčení.
Návštěvník

od gisbern » 07 úno 2015, 00:40

Návštěvník píše:Podívejte se sem http://zhuli.myweb.hinet.net/lossnay.html
čínské znaky asi málokdo zvládne, ale podívejte se na obrázky. Všimněte si použití výměníku. Nevidím tam vracení vlhka, ale naopak odvlhčení.

Hezke, ja jsem to nasel v lepsim jazyce, nebo alespon cast. Je tam znazorneno chovani v zime a v lete. A je tam i jak je to s vlhkosti. Je to samozrejeme material mitsubishi, takze pravdu bych videl tak na 75%. Ale zimni obrazek ukazuje 10% odvlhceni pri 100m3/hod. Nejsou tam bohuzel jine priklady, jak se papundekl chova pri jinych hodnotach vnitrni a venkovni vlhkosti.
Hlavne je tam take uvedeno, ze jak filtry, tak core papundekl jsou omyvatelne.

http://www.dampier.sk/eshop/pdf/VL100.pdf mensi jednotka
http://www.airclean-ro.com/flash/007.pdf
gisbern

od george_1 » 07 úno 2015, 09:58

To jádro určitě omývatelné není, neviděl jsem to tam. Možná jestli u toho menšího atypu..? Je tam právě zobrazeno že se to má vysát...

to metball: nejsem si vědom nějakého výpadku..pokud narážte na pána,aby napsal své jméno a dokázal to říct o značkách, které jsou uvedene v nadpisku této diskuze? Většina nezúčastněných, co zde v budoucnu dojde přes vyhledávač číst celou diskuzi nebude. Oni si spojí 1 a 1 a vyjde jim z toho, co zde pán uvedl, že ty značky to lepí po garážích. Mě se takové obecné vyjadřování prostě nelíbí. To je jakoby někdo vykládal o Škodovce, že si podvozek nechává montovat po garážích v číně, kde to dělá kdekdo. Asi by se to té firmě nelíbilo a docela možná by podnikla nějaké právní kroky.

Pokud se budeme bavit o noname rekuperacích z ebay a já nevím jakých serverů. tam se o tom dá samozřejmě diskutovat. Ale konkrétně u těch značek o kterých je toto vlákno si to opravdu,ale opravdu neumím představit. Je to totální blbost, tak nač to tady a v takové souvislosti uvádět. A opravdu jste si jisti, že HRV výměníky tam nemohou vznikat?

Teď offtopic: Jinak pak s pánem souhlasím, pokud někdo chce levnou čínu, nechť si koupí, o tom žádná. Já sám uvažoval že nakoupím nějaké levné LEDky do baráku,ale pak jsem na to rezignoval. Mám prostě strach, že by mi vyhořel barák(třeba neopodstatněný). Sám vím, že o kvalitě mnohdy rozhoduje výstupní kontrola, materiály, lidi. Léta jsem prodával dětské chůvičky, myslím že jsem byl největším prodejcem v ČR a jelikož jsem si dělal i servis(ofic. dovozci se opravami nezabývali a mám kamaráda profíka, jenž opravuje i SMD), tak taky vím že z číny může přijít jak dobrý, tak velmi, velmi špatný,až bych někdy řekl i nebezpečný výrobek. A na první pohled to nemusí nikdo poznat. Dokud ho třeba nezapne, nebo nepříjde ta jeho chvíle :) Mé obavy tak sílily, vzhledem i k některým lidem, kteří Vám byli schopni reklamovat klidně poblitou chůvu, že nejede, že jsem se rozhodl celé toto podnikání před pár roky prodat. Jde vidět, že ani zde na foru nejsou lidé schopni rozumně diskutovat, neustále útočí, vymýšlejí si, snaží se někoho pošpinit..je to celé smutné. Naopak mi udělal radost pan Rezek na TZB, jako jediný dokázal alespoň uznat, že se spletl, bych řekl na diskuzích doslova nevídané. Většina lidí si naopak ještě kopne.
Vypadá to, že jsem zde jediný kdo tento(né sice Japonský,ale Korejský) výrobek má. Užívám ho, žijeme. Nemám pocit žeby se něco vracelo. Jsem alergik,a dost citlivý na kvalitu vzduchu. Nemám zapotřebí pořád číst v diskuzích, že jsem prodejce a jestli výměník "vůbec mám" a podobné narážky. Nikdo z Vás ho nemá,docela je možné že viděl jen na obrázku, někdo ani to né, přirovnává to ke kýblu s dírou(pokud vím,tak právě HRV má díru, na odvod kondenzátu..sifon,který třeba občas vyschne..) a při tom o větrání očividně neví vůbec nic. Já musím taky uznat že nejsem vševěd. Rád se nechám poučit(a mám se stále co učit), ale aby mi tvrdil někdo - a použiju příměr, že modré auto co stojí před domem je ve skutečnosti žluté,nebo že tam vlastně žádné nestojí, to je prostě moc. Přitom stačí říct - můj názor je takový a proto bych si to nekoupil. To akceptuji. Taky nejezdíme šici v oktávce. Možná by bylo lepší to vlákno fakt uzavřít, protože to o čem chtěl pán diskutovat vlastně u nás není možné. Už jsem mu i doporučil zkusit projít diskuze v PL,tam to je někde jinde v tom ohledu, že ti lidé jednotky ERV mají a používají a tak se tam rozhodně dozví mnohem více. Třeba tam najde i informace o levných jednotkách z netu, to nevím. U nás, v bohatém česku mají všichni jen drahé výrobky,nejkvalitnější a vyrobené na těch nejmodernějších linkách na světě :-) Možná by stačilo, kdyby si nenažraní dovozci stáhli marže, pak by byly rekuperace dostupnější a takové diskuze by ani nemusely být?Nu, hezký víkend.
george_1

od NeED » 07 úno 2015, 13:19

Nechci poškozovat ani protěžovat žádnou značku. Chtěl jsem jen říct, že se zabývám importem větracích jednotek. Měl jsem tu možnost vidět přímo asijskou výrobu, znám asijský způsob distribuce. Je nepopsatelný rozdíl mezi výrobou v garáži a supermoderní továrně. Bohužel ani po mnohaleté praxi bych neumím zaručit investorovi, že obchod bude v pořádku. Dodáváme jednotky pro řadu evropských internetových obchodů a vždy je to velká loterie. Nastíním zjednodušeně systém asijského prodeje. V celé oblasti pracuje mnoho obchodních kanceláří, mnoho obchodníků, kteří se různě prezentují na internetu a známých portálech. Reálně se s takovým obchodníkem potkáte, provede vás výrobní halou, ukáže showroom. Fotky jsem zveřejnil a mám jich spoustu dalších. Dohodnete obchod, zaplatíte předem a čekáte. Většinou kontejner skutečně přijde a zboží v různém stavu. Reklamace většinou nelze vzhledem k nákladovosti provést, proto 50% zásilky použijete na náhradní díly. Cena takových jednotek může být i pod 100 USD. Když už mluvíte o těch maržích. Když jednotku nakoupíte za 2.500 Kč, 50% odpadem a dopravou se dá na těchto levných jednotkách velmi slušně vydělat. Jen vy nevidíte ten pakatel, za co se to doveze. Když si představíte, že nějaká firma vyrobí jednotku za z pohledu evropských cen směšnou částku a ještě z toho profituje, v něčem to musí být. Nečekejte, že za vše může levná pracovní síla v Číně. To byla pravda možná před deseti, patnácti lety. Dnes je levná pracovní síla jinde. Z technického hlediska jako model rekuperační jednotky je brán právě ten typ, který je na fotce a obrázku. Oni ani nic jiného neznají, je to nejčastěji vyráběný, padělaný, kopírovaný zcela nejlevnější a nejběžnější typ. Proto také ceny jsou u dna. Nevyvíjí se dál, jen se dělají další a další kusy. Kvalita je od děsivé až po ucházející. Továrna umí dělat značku X a po polední přestávce se lepí etikety značky Y včetně made in. Samozřejmě nelze paušalizovat. Jakmile se ale řekne, že se nesmí paušalizovat, část lidí dostane naději a chytnou se, že právě ten jejich výrobek bude alespoň nějak kvalitní. Něco jiného je, pokud automobilka přesune část výroby do Asie, dosadí své lidi do kontrolních pozic a dbá se na kvalitu. Kvalita má dopad na cenu. Pokud necháte lepit výměníky někde v garáži, neřešíte ekologii ani dopady na zdraví lidí, dokážete srazit cenu dolů. Do fabriky už přijede hotová zásilka. Opět jsem fotil. Když byste tohle všechno měli zajistit v evropských standardech, nemáte šanci na tak nízkou cenu. Nikdo se neptá, čím je to lepené, jak dlouho to vydrží. Je tu kus za nesmírně lákavou cenu a tak ber nebo nech být. Na nic jiného se neptej, stejně ti neodpovíme.
Asi tak nějak je to s nákupem přes internetové obchody a různé zásilkové služby. Nenechte se zmást renomovanými značkami, tohle je Asie. Taková renomovaná značka ani nemusí tušit, že někdo používá jejich brandu. Když bych chtěl nějakou asijskou značku, musela by tu mít své zastoupení, své kamenné obchody, reklamační oddělení, popřípadě část výroby.To je ale jiný level a jiná cena. Určitě bych se nebál koupit si auto ze severní Moravy, ale ani kdyby to šlo, bych si nenechal poslat auto přes internet z Asie. Ani za poloviční cenu.
LOS.png

http://www.alibaba.com/product-detail/H ... 82917.html
NeED

od gisbern » 07 úno 2015, 13:53

To dzordz:
Ano, nevyjadril jsem se poradne. Obrazek s vysavacem jsem tam videl. Me slo spis obecne o to, ze se to VUBEC da nejak cistit. Ze se to po dvou letech proste nevyhodi a nemusi se za mrzky peniz kupovat novy core.

To NEeD:
Souhlas se vsim, co bylo napsano. Pracuji pro Japonskou telekomunikacni firmu, ktera zajistuje fabrikam spojeni do jejich domovskych HQ v Japonsku (VPN apod.). Takze treba DAIKIN mam projity krizem krazem. Nahledl jsem i do Hitachi a spousty jinych, Netreba o pristupu k cistote, kvalifikaci apodobne v techto fabrikach vest nejakou polemiku. Take si nemyslim, ze by bylo uplne vhodne proste sednout k pc a objednat si hned prvni lossnay z alibaby, kterou uvidim. Natahal jsem se veci z Ciny dost, vim o cem mluvite. Muze se stat, ze i ten UK prodejce bude vycuranek, co prelepuje krabice. Ale trpelivym hledanim se mi preci jednoho ceskeho dodavatele lossnay podarilo najit a nema kupodivu ani tak nadsazene ceny. Uvadet ho radeji nebudu.

Ja si nemyslim, ze by bylo vhodne uzavirat jakekoliv tema. Proc? Za mesic se najde uzivatel, ktery si ji koupil a nuze se s nami o zkusenosti podelit.
gisbern

od NeED » 07 úno 2015, 14:11

Nechtěl jsem uzavírat diskuzi jako takovou, ale diskutovat nad kýblem mi přijde jako likvidace tématu.

Rád bych ještě upozornil ty, co neradi rolují po stránkách dolů, aby se přeci jen podívali na můj odkaz.
Je tam totiž krásná věta.
Holtop also do OEM for manufacturers like Hitachi, Mitsubishi, LG, Aldes, Midea, Euroclimate etc.

Kdybych to měl přeložit do lidové češtiny, znamená to...do přestávky lepíme štítky "renomované" firmy X a po přestávce "renomované" firmy Y.
Etc. na konci znamená, že umíme i jiné "renomované" firmy. Umíme tolik pruhů, kolik budete chtít.
NeED

od george_1 » 08 úno 2015, 14:17

Nejdříve jste ale psal že výměníky lepí v kdejaké garáži. Ta firma co jste odkázal nevypadá jako garážovka, ale jako docela velká fabrika. Nicméně k tomu, že jednou lepí takové a pak makové nálepky..když se podíváte, už jen ty bedny mají různé velikosti.A co teprve elektronika, motory atd. Podobné si jsou, jako všechno z číny, to ano, ale žeby byly výrobky identické, to nejsou, už jen při pohledu do technických listů. Takové Hitachi má úplně jiné ventilátory. Prostě podobné si to je jen na první pohled. Jak jinak by měla vypadat podstropní rekuperace?
Ono někdo si to občas umí pohlídat, či zaplatit..?Třeba Philips, klony jejich chůviček se dostaly pod jinými značkami vždy až když se objevila nová řada přístrojů. A to se spožděním minimálně rok, dva. Asi si tu výrobu dokázali nějak pohlídat?Stejně ale bylo poznat kvalitu DPS, spojů a všeho, původní originál byl o level výše.
A čistě pro zajímavost, když už to máte tak zmáknuté a vyznáte se. Zkuste se prosím podívat po výměnících - rozměr 530*340*440mm - to je velikost výměníku z mé rekuperace Samsung. Je to ten typ "Diamond" a vstupní a výstupní plochy výměníku mají přibližně velikost 250*530(resp velikost použitých filtrů F8 je 251*532*10mm). Kdybych šel do detailů, všude na rekuperaci jsou takové ty barevné šroubky, jako zde http://www.clima-comfort.com.pl/upload/ ... eb486c.jpg .V tom se nevyznám, ale mají prostě takovou úpravu. Ventilátory jsou na Samsungu černé, kovové. Já vím, že číňani zkopírují a vyrobí na přání kde co, jen tak by mě zajímalo zda se dá najít třeba alespoň ten výměník, či již vyráběná napodobenina.

A pro zajímavost, na PL webu jedné instalační firmy jsem našel obrázky z instalací, je tam i Mitsubishi a Samsung. http://www.clima-comfort.com.pl/montaz_ ... zecin.html
http://www.clima-comfort.com.pl/produkt ... ,o171.html
http://www.clima-comfort.com.pl/produkt ... ,o210.html
george_1

od NeED » 08 úno 2015, 14:37

Možná Gisbern je více v obraze, jak to chodí. Všechny obchody se sjednávají přes obchodníky. Ti si obvykle dávají evropská jména, abyste měl lepší pocit. My z druhé strany také máme svoje fígle. Je dobré pozorovat. Bohužel v Číně se na ulici jen tak anglicky nedomluvíte a jiný jazyk ani nemá cenu zkoušet. Ve fabrice s vámi nikdo nemluví a často neznají ani toho obchodníka, což je první podezřelost. Jenže v Číně je lidí fůra a tak mají i zdraviče a vítače. Chce to sledovat detaily. Češi nejsou úplný blbci a po pár prohlídkách víte svoje. Fabriku vám ukážou supermoderní, ale kontejner vyzvedáváte v Hamburgu. Kde to naložili, kdo ví. Jiné ventilátory, cha, kdybych tak mohl zveřejnit všechny fotky. Chcete garáž, to taky najdu. Je to horší kvalita, fotit vás nenechají.
NeED

od george_1 » 08 úno 2015, 16:47

Možná píšem každý o něčem jiném. Já to myslel tak, že nejsou jednotky Mitsubishi,LG,Midea,Hitachi atd identické. Tudíž se neliší určitě jen nějakým štítkem "po polední pauze". Možná se někdy špatně vyjadřuji...Když se podíváte do nějakých materiálů, zjistíte tam, že ty Hitachi mají jiný druh ventilátorů, rozměry i rozložení střev.Nevím jak jste myslel to "Cha".Ale neřešil jsem konkrétně kde se to skládá,ale že nejsou identické. Vím, že si člověk může vybrat co bude mít jakou barvu,název a já nevím co všecko..o tom jsem se nebavil. Rozporoval jsem tu podobnost. Podobné je šasi, může být třeba stejný výměník,ale nebude stejné vše. Elektronika a ventilátory jsou přece důležitá část jednotek.Pořád se nechápeme? :) Nebo jste to myslel tak, že ta velká fabrika to dělá na oko a pro ni to dělají nějaké garáže a ta fabrika je jen prostředník?Myslíte i u tak velkých zvučných jmen jako zde v nadpisku, nebo se bavíte o noname s polepkou XYZ?
Přílohy
hitachi.jpg
george_1

od gisbern » 08 úno 2015, 18:29

To NEeD:

Bohuzel, o obchodnim zakuslisi Cinanu moc nevim, nikdy jsem tam nebyl. Urcite by to bylo asi zajimave to vsechno videt. Dovedu si to velice zive predstavit. Ten Holtop asi neni uplne vhodne zvoleny priklad, jak uvedl George, myslim, ze by se nechala najit vetsci fake. To OEM nemusi nutne znamenat, ze se tam boucha cela jednotka. Fura japonskych fabrik, kde jsem byl, si nechava delat nektere soucasti u jinych vyrobcu. A klidne si myslim, ze ona plechova krabice je pro takoveho cinana vhodne sousto. Cele jednotky se ale pak kompletuji uz v materskem podniku.

Offtopic:
Me by bylo celkem sumak, jestli mi ti krabici zbouchnou v cine, ale vymenik tam chci mit original duPont, od daikinu, nebo jeste lepe lossnay (pokud si jednotku s entalpickym vymenikem poridim).
Neb cinskymu vymeniku bych neveril, ani kdyby mel 100x ISO (Ve snu vidavam, jak ten cinskej previt s dabelskym usmevem omotava umelohmotnotnou kostru hajzlpapirem a lepi na to stitek los-nai :-)
gisbern

od NeED » 08 úno 2015, 23:19

george_1 píše:Myslíte i u tak velkých zvučných jmen jako zde v nadpisku, nebo se bavíte o noname s polepkou XYZ?
Velká zvučná jména, to opravdu nevíte nic o asijském trhu a výrobě. Klidně potkáte na ulici "mercedes" se 4cípou hvězdou. Znovu říkám, věřit se dá obchodům, který tady mají zázemí. Nějaký český obchodníček není zázemí. Taková XY firma ani nemusí tušit, že tu někdo někde jejich jménem něco prodává a už vůbec nemluvě o internetu. Oni to ani neřeší. Spousta zboží se prodává přes řetězce a to zase není zázemí. Řetězec obvykle má těch kontejnerů několik a při reklamaci vybalí další kus. Dokonce jsou i paradoxy, že renomovaná firma má tady svojí výrobu, ale přímo z tý fabriky vám nic neprodají.
Logistika je na obchodu z Asie jeden z nejdražší článků. Začíná to přesuny na místě. Tohle se snaží minimalizovat, převážení sem tam mezi fabrikami moc nefrčí. Něco jiného jsou různý evropský naturalizace a obcházení celních a dalších předpisů. Kompletace v místě určení někdy znamená jen přebalení z krabice do krabice.
Asie a zejména Čína je supervelmoc, nenechte se zmást. Životní úroveň roste a až se projdete jednou obchodním centrem někde Xiamenu, uvidíte kde my jsme. My tu neumíme dát dohromady Blanku a oni si udělají desítky km tunelu pod mořem. To je úplně jiný svět. Svět velkých rozdílů. To nemá smysl tady diskutovat.
Znovu opakuji, zapomeňte na renomované firmy. Logo ve své podstatě nic neznamená. Důležitý je, kde nakoupíte, s kým jednáte, jak dlouho s ním jednáte. Jestli tu bude mít dílnu a ne stodolu se zbytkem jednotek renomovaných značek. Strašně důležitá je tradice působení na našem trhu. Jak daná firma vyřizuje požadavky klientů. Jaké poskytuje další služby. Jaký jsou osobní reference neposbírané na podobných fórech.
Úplně něco jinýho jsou auta se severu Moravy, klimatizace a TČ ze západu Čech a televize od Kolína. Toho se vůbec nemusíte bát a to je naprosto v pohodě.
Naproti tomu dovézt zboží za směšnou hubičku z Asie umí skoro každý handlíř. Nákup přes internet s logem a podpisem třeba prezidenta Marsu vůbec, ale vůbec nic neznamená. Strašná sázka do loterie bez státního notáře.
NeED

od george_1 » 09 úno 2015, 08:59

Ale my jsme se opravdu nepochopili..jeden o voze, druhý o koze..Řekl jsem snad že Čína není supervelmoc?O tom se tady ale vubec nebavíme(ani o napodobeninách Mercedesu, BMW a já nevím čeho, včetně elektroniky). To vy jste začal "garážovou" výrobou. Já se nebavím o nějakých 4cípých padělcích. Já se bavím o zařízeních koupených oficiálně přes oficiální dovozce...ne o pochybných nákupech z netu. Mám tak nějak neblahý pocit že směřujete k tomu, aby jste řekl lidem:bubu bu když nekoupíte Nilan, Atrea a další drahé značky protěžované na českých forech, kupujete napodobeniny z čínských garáží.. Takže znova - myslíte, že zařízení koupená oficiální cestou přes ofik dovozce vznikají tak jak zde popisujete?Jenom podotknu že se stále bavíme o značkách uvedených v názvu tohoto topicu. Nestáčejte to pořád prosím někam jinam.
george_1

PředchozíDalší

Zpět na Ekonomika