IJK: Tak muzeme samozrejme rozebrat vyraz GUMA z vice pohledu, taktreba z pohledu jeji potrebnosti a vyuziti v dnesnim svete a z ceho se takova GUMA vyrabi - z kaucuku, at uz prirodniho nebo syntetickeho. Pokud ja jsem GUMA pak z prirodniho kaucuku a ty jsi ale taktzez GUMA akorat, ze z toho syntetickeho

Podivej kamarade, vzhledem ke tve abnormalni logicke inteligenci doslo k vyraznemu navyseni tveho vykonu v matematickych a logickych operacich, ale dost vyraznemu ponizeni pod prumer v oblasti emocniho mysleni a empatie. Je treba ti zduraznit ( vim, ze je to zbytecne a asi holt rad delam obcas zbytecne veci ), ze naprosta vetsina stavitelu domu se o to vubec nezajima a pak splace "nad vejdelkem" - takhle jako ja se tomu venuje naproste minimum lidi, z mych znamych co staveli se tomu treba takhle nevenoval nikdo a dle toho taky jejich dum vypada a funguje. Nejsou snad ONI ( tj naprosta vetsina ) spise GUMA, zatimco clovek ktery se tomu intenzivne venuje a vyviji maximalni aktivitu, aby si to srovnal a pronikl do toho vlastne GUMA VYJIMECNA ?

Je treba aktivovat urcite casti Tveho mozku aby se projevil alespon naznak emocniho mysleni a empatie. Dam ti priklad umis noty ? Ja ano - ty mozna ne (nevim , je to jen priklad ktery muzu aplikovat na cokoliv cos nikdy nedelal). A ted si vem, ze jako naprosty nehudebnik a laik se budes chtit ty noty naucit a naucit se hrat na nejaky hudebni nastroj. Ano ze zacatku tveho studia se budes sveho ucitele ptat jako (pro nej) hlupak pac nebudes mit sajn ani o danych nastrojich, ani pravidlech notoveho zapisu ci snad osnovach a dalsich x vecech. A ted si vem ze se budes ptat takoveho cloveka jako jsi ty sam, co te pri kazde tve otazce, pramenici z neznalosti (logicke pac jsi to nikdy nedelal) bude nazyvat "blbcem" ci jinym vyrazem asociujicim odobnou mentalni uroven, jakym "blbce" oznacujeme. K cemu takovy mentor ? Zak ziska k hudbe jen negativni vztah a dojem ze jsou tam sami "pitomci" a nejspis na hudbu zanevre a delat ji nebude. Muzu pouzit take vyraz neznalost not Te neomlouva, stejne jako ty pouzivas, ze neznalost fyziky neomlouva.
Ty rozumis necemu, ja zas necemu jinemu. V Tvem pripade se jedna o jasnou disociativni poruchu osobnosti, mozna hranicniho typu, kombinovanou s Aspergerovym syndromem kdy emocni mysleni je vpodstate zakrnele a zcela nerozvinute. Zatimco tve logicke mysleni je silne vyvinute a proto mas talent na co mas, emocni mysleni je ve zcela opacne situaci a s tim taktez souvisi tva prakticky nulova empatie - tot duvod proc to mame opacne, ja zas mam velmi rozvinute emocni citeni a empatii a zaostavam ve vecech souvisejicich s fyzikou, matematikou kde mam problem ty veci logicky pojmout ackoliv jsem vystudoval elektrotechniku. Ty mas talent na neco na co ja ne, ja zas mam talent na veci na co ty ne. To ale neznamena, ze je jeden z nas hlupak ci guma a pokud bych to pak vzal tvym pohledem, pak jsme tedy guma oba dva akorat, ze v jinem smeru.
Tvuj autisticky projev mi nevadi, je svym zpusobem zabavny, akorat pro mnoho lidi neprehledny a je jasne ze si timto zpusobem zvelebujes sve ego pac tim projevem jsi zajimavy a odlisny. Ja si dokonce myslim, ze bych si s Tebou rozumel i v realu, ale neni treba hnat to do faze osobniho napadani a souboje EGA, to uz je zbytecne a zcela to odvadi debatu od tematu. nanmisto popisem me hlouposti z tveho pohledu bude lepsi koncetrovat se na jadro veci.
Me logika rika ze nevidim smysl proc by si nekdo (kdokoliv) ,porizoval za drahy peniz jen rekuperaci bez relevantni funkce vetrani. Pokud to vetra, pak nechapu proc to neni na webu Nilanu u CT 150 napsano. Ikdyby to vetralo malo proc by to tam nenapsali. Bud zapomeli, nebo to vazne nevetra vubec (pak k nakupu tohoto stroje nevidim zadny duvod) anebo to vetra, ale malo a tak to v Nilanu vyhodnotili tak, ze to proste vetra tak malo, ze to vlastne nevetra, anebo chce Nilan timto zpusobem zakazniky donutit ke koupi drazsi jednotky.
Hele muzeme tu rozebrat x oboru, kde se citim opravdu znaly zas ja a jako GUMA budes oznacen TY, pac nebudes vedet ktera bije, ale proc bych to delal ? Ja jsem zde abych se neco relevantniho dozvedel a ne bojoval s egoistou a lustil hlavolamy a krizovky ( tve odpovedi).