Nilan Comfort 250 TOP

Výběr rekuperační jednotky - Hodnocení - Provozní náklady - Marketing

od wassermaus » 21 lis 2013, 08:25

Dobrý den vespolek,

měl bych otázku na ty, kteří mají nebo znají jednotku Comfort 250 TOP.

Jedná se mi o to, že Nilan mi jejich nedopatřením dodal jednotku zrcadlově obrácenou než má být.
Tzn. že sání z venku je napojené na hrdlo odtahu z místností a výfuk ven na hrdlo přívodu do místnosti.. atd. Principiálně to funguje, ale řídící jednotka je z toho samozřejmě zmatená (vlhkostní čidlo, bypass atd.)

Zástupce Nilanu přišel s řešením, že zrcadlově obrácená verze jednotky (kterou Nilan také vyrábí) je hardwarově stejná a že stačí jen přepojit konektory čidel v základní desce a přehodit napájení ventilátorů...

Je tedy jednotka opravdu zrcadlově "stejná"?
Napadá mi, že minimálně odvod kondenzátu bude na špatné straně.

Děkuji za odpovědi a názory.

Wassermaus

P.S.: Přepojení (překřížení) hrdel neberu jako řešení.
wassermaus

od technik » 21 lis 2013, 11:15

Elektronika není problém žádný, přepojeno za 10 minut. Vana na kondenzát lze otočit taky, ale s tím si budou chvíli hrát. To to nezjistili při montáži?
technik

od wassermaus » 21 lis 2013, 11:26

Zjistili, ale neřekli.... až když jsem jim volal, že mám poblázněné teploty tak mi technik řekl, že o tom ví.
wassermaus

od technik » 21 lis 2013, 11:33

Chcete mi říct, že někdo udělá rozvod vzduchu a vědomě ho špatně napojí na jednotku? Proč by to dělal? Proč by si přidělával práci? To se mi nějak nezdá. Jednotka lze přeskládat bez problémů, proč by k vám jezdil opakovaně?
technik

od wassermaus » 21 lis 2013, 11:45

To že je jednotka špatně zjistili až na místě.

Rozvod vzduchu byl dělán svépomocí, ale dle projektu od Nilanu.
wassermaus

od technik » 21 lis 2013, 11:59

Tomu moc nerozumím. Pro vás je asi zásadní odpověď, že otočit jednotku jde snadno. To je výhoda jednotek, co se dělají v obou verzích. U některých typů přeskládání možné není.
technik

od wassermaus » 21 lis 2013, 12:14

Super, tohle jsem chtěl slyšet.

Shrnutí: Nechal jsem si zpracovat projekt, udělal dle něj rozvody... poté jsem zvedl telefon a zavolal jim, že bych chtěl objednat jednotku.

Jednotku přivezli, osadil jsem jí na stěnu, připojil hrdla.
Když přišel čas stěhování do domku, nechal jsem ji uvést do provozu, zbytek znáte.

Pravdou je, že v projektu je vedlé plánku malá legenda- náčrtek jednotky ze shora, kde je popis hrdel - a ten je špatně. Pokud se ten, kdo to objednával podíval jen tuto legendu, tak vznikla chyba tím.
wassermaus

Zpět na Ekonomika