Vám nestačí pravidla pro udělení certifikace?
"Proč není PHI na seznamu zkušeben s mezinárodní verifikací?"
To nevím. Zkuste se zeptat v passive house institut. Rád si přečtu jejich vyjádření.
Položte si jednoduchou otázku. Proč atrea nechce zveřejnit PHI certifikát pro EC5, když dle toho vašeho energo štítku, který měří ty akreditované zkušebny podle těch "dopodrobna" specifikovaných EU pravidel, atakuje ty nejlepší jednotky s cenou 70-100kkč s dph (paul, pilcher, zehnder, nilan...)?
Každý markeťák/obchodník by se velmi rád chlubil každou pozitivní certifikací a štítkem co by mu pomohla se odlišit od ostatních. Zkusím hádat.... v tomto případě by ten papírek byl asi kontraproduktivní
, proto jej tají (oni jej mají). Ale žíjte si dál ve svém světě. Já si třeba myslím, že rada v hobby marketu od nějaké slípky je stejně dobrá jako od firmy co se zavázala montovat jen jeden výrobek.
Prostě PHI nastavuje takové náročné podmínky, které levné jednotky nedávají. Už se s tím prosím smiřte.
Jak souvisí autosálon a autobazar? Chci novou jednotku/auto nebo starý větrák z nějakého prasečáku?
Já jsem si přišel pro jednotku, ne pro rohlíky, mléko a máslo. Když chcete přirovnávat, zkuste něco lepšího.
Jak jsem psal, někdo chce levnou jednotku, protože třeba nemá peníze nebo do toho nechce rvát, někdo chce hezkou, protože jí má třeba v předsíni a kolem ní chodí, někdo chce tichou, protože jí nemá ve sklepě/garáží/přes 3 místnosti a někdo může chtít i jednotku, která je chytře vymyšlená. No a když vytáhnete ze ztrožoku více, můžete mít klidně všechny vlastnosti.
Nevím co je na tom divného.