Zdravím.
Mám Nilan VP 18 K EK9, v dome bývame od leta. Vtedy boli horúčavy, jednotka takmer nonstop chladila, s teplou vodou nebol problém. Posledné týždne je počasie také, že jednotka udrží žiadanú teplotu celý deň bez zapnutia kompresora. Najskôr som mal v menu TEPLÁ VODA nastavené KOMPRES na cca 50. To ale znamenalo, že jednotka pri potrebe ohriať vodu v režime TOPENÍ prehrievala dom, v režime CHLAZENÍ podchladzovala a v režime AUTO veselo na striedačku ohrievala a potom chladila. Tak som sa na to vykašľal, nastavil KOMPRES na -- a povolil EL. OHŘEV na tych 50. Takže teraz keď bude treba podľa žiadanej teploty ohrievať alebo chladiť prívodný vzduch, voda sa ako bonus ohreje (keďže jednotka vždy ukladá odpadné teplo do vody bez ohľadu na nastavenia). A nie naopak, že voda bude teplá a ako bonus budem mať v dome príliš zima alebo príliš teplo. Spotrebu meriam iba spoločne pre celý dom, ale mám pocit, že celodenným chodom kompresora, ktorý sa snažil vymačkať teplo z chudobného vzduchu, som oproti občasnému zopnutiu špirály ani nič neušetril.
Riešili ste tento problém? Dá sa to nastaviť elegantnejšie?