Zdravim,
Kedze tu je najviac spominana NILAN RJ ako najlepsia na trhu, rad by som sa popytal ci je naozaj lepsia ako RJ od vyrobcov Zehnder, Helios, Paul, resp. Sentinel. Co som cital Zehnder je napr. jednotka v mnohych krajinach zapadnej europy, 97-99% ucinnost a certifikaty pasivhaus a pod.... Helios ma nejake dobre ventilatory alebo aj ine vyhody. Ci si mam studovat aj tie ich RJ a porovnavat alebo rovno zobrat NILAN VPL15 resp.
Pre informaciu: Potrebujem sa rozhodnut pre jednotku na cca 150m2 byt kde kurenie a TUV pojde cez centralne vykurovanie domu a potrebujem RJ teda hlavne na cisty vzduch, tichost riesenia, hygienu trubic, a NAJMA potrebujem riesit chladenie celeho bytu. (chcem sa vyhnut klimatizacnym jednotkam, zvazujem aj stropne chladenie, ext zaluzie budem mat aut regulovane cez IntElektro) Prosim o zvazenie s ohladom na fakt, ze ucel RJ je u mna o trochu iny ako pri stavbe domu kde sa riesi TUV a kurenie. Taktiez budem mat krb a digestor. Kuchyna je samostatna miestnost. Cena nie je az tak rozhodujuca. Ale rad by som bol do 10-15T EUR aj s chladenim za celok. Ak by bolo riesenie chladenia fakt silne a dobre tak cena moze byt aj vyssia. Ide mi aj o kvalitu ale hardwarovu (napr. rozvody a pod.) nie marketingovu. Ked uz raz davam rozvody nech to je kvalitne.
Vopred dakujem za rady a odpovede. Byt bude v BA.