Výběr jednotky a realizační firmy

Výběr rekuperační jednotky - Hodnocení - Provozní náklady - Marketing

od marty.bleik » 21 led 2018, 13:59

Dobrý den.
Mám dotaz ohledně postupu při pořízení rekuperace. Přiznám se,že jsem toho dost pročetl. Původně jsem byl rozhodnutý pro pasivní rekuperaci. Ceny se pohybují plus mínus kolem 50 tis.Nyní zvažuji,nebo lépe řečeno je mi sympatický Nillan VPL 15. A teď jestli jsou mé důvody správné. Cena je jen o cca 20 tis dražší,díky akci Nillanu. Předpokládám,že mi dokáže v létě trochu chladit,zároveň mírně ohřívat i teplotu přívodního vzduchu v zimě.
Uvažuji správně?
A teď k tomu co řeším,doporučí mi někdo realizační firmu která provede rozvody komplet? Protože Nillan má v ceně jednotku,montáž jednotky a zprovoznění. Pak se obávám,abych našel firmu která zrealizuje rozvody.Moc firem jsem při hedání nenašel,proto se obracím na Vás.
Moc děkuji.
marty.bleik
 

od Trebon » 22 led 2018, 00:56

Nilan má i realizační firmy, který pro ně dělají. Zeptej se přímo tam. VPL 15 top mám taky a funguje dobře.V zimě z toho skoro pořád fouká přes 30 st.,léto chladí taky dost. Zase nečekej, že za úplnýho vedra to vychladí celý dům. Někdo by doporučil Nilana Gotta, ale já jsem za ty peníze v pohodě.
Trebon
 

od marty.bleik » 22 led 2018, 07:35

Ahoj,díky za odezvu. Tak pokud by to fungovalo jak píšeš,jsem spokojený.Nečekám že mi vychladí celý rd,primárně mi jde o výměnu vzduchu,alke když je možnost i něco na víc,je to fajn. No Nillan mi nabídl prakticky jen Reheat a tam se zatím nikdo neozval. Takže hledám nějaké řešesní jestli někdo nedá doporučení na realizační firmu,Praha,střední čechy.
Děkuji
marty.bleik
 

od Trebon » 22 led 2018, 14:05

To potom určitě jo. Měl jsem nabídku od Zehnderu, už jenom jednotka byla dražší. Zkusim ji sem dat. Já bych potřeboval vyřešit, jak větrat v létě v noci jenom horní patro. Kdyby se celý výkon dal přesměrovat do ložnic, bylo by to chlazení poznat víc. Ještě jsem uvažoval o těch tepelných trubicích, ale neznám nikoho kdoby s tim měl zkušenost.
Z1.png
Trebon
 


Zpět na Ekonomika