metball píše:Leč při výrazné změně průřezu má tekutina jeden zásadní Houston.
Není schopna (vlivem setrvačnosti) vyplnit celý geometrický průřez.
iGoNY
Pan metball, pisete pekne ale tej vasej reci len ciastocne rozumiem
Urcite s vami suhlasim, ze je tam vela faktorov, ktore sposobuju nepresnost mojho merania, preto ho beriem ako orientacne a hladam niekoho seriozneho, kto by mi to vedel premerat a pripadne aj doladit.
Tak ako ste spomenuli, urcite tam zohrava svoju negativnu ulohu prechod vzduchu z priemeru 125mm na 65mm na tak kratkej vzdialenosti (15-20cm). Preto si myslim, ze merania pri nizsom rychlostnom stupni su objektivnejsie a presnejsie. A v praxi aj tak ludia vyuzivaju stupen 1 a 2 (asi aj ucinnost acttivnej rekuperacie je tu najlepsia), 3 asi len pri nejakej party alebo v lete v noci na rychlejsie ochladenie bez pouzitia kompresora a chladenia. A 4 mi pan Koranda neodporucil z dovodu rychlejsieho opotrebovania kondenzatora a EC ventilatorov.
Takisto tusim, ze teplota ma tiez vlyv na rozdiel medzi IN a OUT a ze najlepsie by to bolo merat, keby bola teplota vonku asi tak ako vo vnutri. Takto neviem presne identifikovat, co su rozdiely koli vnutornym rozvodom IN a OUT a co ma na tricku rozdielna teplota.
No chcelo by to pohladat nejake dataily o spravani sa vzduchu a know how ohladom toho na co si dat pozor a co dokaze zamiesat karty...