Dobry den. Chtel bych se zeptat na spokojenost s japonskmi jednotkami, pokud je nekdo tady vlastni. Cena se mi zda velice dobra, a take se mi jevi hlucnost kolem 30dB na velice slusne urovni. Problem je, ze tady v Cechach proste jede atrea, nilan, paul apod. a vyrobci potazmo uzivatele se na forech hadaji, ktera je lepsi. A o techto japonskych jednotkach tady clovek moc informaci neziska. Nasel jsem podobne jednotky ma i panasonoic, daikin apod. Kupodivu vsechny vypadaji VELICE podobne viz napr. http://www.orionairsales.co.uk/daikin-t ... -469-c.asp. nebo Mitstsubihi http://www.orionairsales.co.uk/mitsubis ... -350-c.asp nebo lG http://www.orionairsales.co.uk/lg-eco-v ... -444-c.asp Maji entalpicke vymeniky apod. Ta jednotka LG dokonce legalne umoznuje napojit venkovni klimatizacni jednotku od LG (coz kdysi, pokud si dobre pamatuji pozadoval p. Jaskva, kteremu mimochodem dekuji za pekne prispevky ohledne potrubi) a v lete chadit.Teprve stojim pred vyberem rekuperatoru, a musi byt tichy a k poveseni na strop (mam malou technickou mistnustku uprostred baraku (sousedi s obyvakem) tak bych byl rad, abych ji vecer neslysel.. Dekuji za pripadne reakce.
-----------------------------
Protoze jsem oslovil soukromou zpravou jednoho uzivatele, davam jeho prispevek sem (doufam, ze nebude proti)
Re: samsung
Dobrý večer. Já ji mám taky v technické místnosti hned u obýváku. Slyšet jako tak nejde vůbec. Hodně záleží na rozvodech. Ale při maximálním výkonu půjde slyšet každá jednotka..Asi největší hluk ale působí proud vzduchu přes talířkové ventily. Ty bych doporučil o větším průměru(aby se zmenšil proud). V obýváku mám takové obyčejné, průměr 125 a to je hlučné dosti. Není to chyba jednotky. V ložnici mám třeba 150 a o rekuperaci ani nevíme. Teda krom toho maximálního výkonu. Ten jede v praxi jen při a po vaření, či koupání.
Ano jednotky jsou podobné, taky jsem na to koukal. Samsung ale uvádí zpravidla vyšší účinnost. Taky jde propojit s klimou Samsung a optimalizovat provoz. Mám ale klimu LG Jinak vyšší modely, označené PLUS lze napojit na tepelné čerpadlo - venkovní jednotku také..Je pravdou, že u nás nejsou vůbec rozšířené. Navíc ten entalpický výměník - stačí pročíst fora, jaké nesmysly se o něm u nás šíří. Ve světě se běžně používají,ale jen v ČR to je zdraví škodlivé...
Já se pro něj rozhodl právě z důvodu, že jsem si načetl o problémech se suchým vzduchem. Navíc jsem byl ovlivněn i cenou, bydlím u Polska a tady to vyšlo na asi 27tis i s ovládáním(u stejné firmy jsem pak kupoval i klimu). Nyní jsem dokoupil náhradní filtry, které jsou dost nadstandartní - kategorie F8.Taky jsou dražší, bez daně vyšel pár na 3 tis, jestli se nepletu. Nakonec je vyměním asi až na příští zimu.
Jednotka má spoustu možností, mám od toho postahovány veškeré návody a manuály, i servisní. Já za sebe myslím že za dané peníze je to dobrý výrobek. Ale jak jste psal, v ČR znají jen Nilan, Atreu, Paul apod. Proto o tom výrobku asi ve forech, krom mě nikde nic nenajdete
Co se týká provozních věcí - těžko radit, potřeboval bych zažít na vlastní kůži srovnání s jinou jednotkou, pak bych byl moudřejší. Přeji šťastný výběr