Dobry den,
ak by som v dome (straty cca 4 kW) chcel kurit/chladit tepelnym cerpadlom do podlahovky (a zaroven tym TC ohrievat TUV), ako je najidealnejsie riesit predohrev a doohrev pasivnej rekuperacie, napr. Nilan CT 150? Snazil som sa najst odpoved, ale vsetci riesia iba predohrev. K doohrevu je minimum informacii.
Zatial mi vychadza, ze predohrev by som riesil elektrickym ohrievacom CTX 125 od Nilanu a doohrev/minichladenie vodnym vymennikom do potrubia napojenym na podlahovku, ktoru by ohrievalo/chladilo TC.
Alebo su lepsie alternativy? Napr. TC kuri a ohrieva TUV a o vzduch sa samostatne stara VPL 15. Pripadne TC iba kuri a o TUV a vzduch sa stara VP 18K a v zime TC pomoze ohrevu TUV cez WT vymennik.
Este mam aj alternativu s kurenim plynom (je na pozemku), ale nizkovykonny kotol s celou bizuteriou (Geminox) stoji par tisic eur, takze mozem v klude uvazovat aj s dotovanym nizkovykonnym TC (napr. Mitsubishi). Po novom ma byt Zelena domacnostiam s nizsimi objemami penazi, ale mesacne, takze by dotacie nemuseli byt problem.
Miro