Zdravím.
Pán Zohan,nie som taký odborník ako Vy,ale zatial čo som v dome zrealizoval,tak spolahlivo pracuje.Je pravda,že nemám nejaký veľký dom,je to prízemný 4 izbový bungalov.Že má takú malú spotrebu /ako i Vy píšete/,tak to len vďaka slnečným kolektorom /ktoré ste tiež skritizoval/.,Slnečné kolektory sú namontované na využitie slnečnej energie hlavne v zimnom období /obrátené na juh a 60°sklon/ a i v zimnom období /keď svieti slnko/ mám kúrenie a teplú vodu akože zadarmo.Rekuperáciu využívam už 5 rokov a detaily a číselné hodnoty sú nastavené,takže sa s tým nezaoberám a preto som niečo i pozabudol,dúfam ,že mi to prepáčite.Glykolový zemný výmeník som si dal namontovať až po oboznámení sa s jeho činnosťou a konzultoval som to i s odborníkom,mám v rodine inžiniera teplofyzika.No i tak ako i Vy,som zvedavý na činosť najmä v letnom období a či sa splnia moje očakávania.Ja viem,že za tú cenu som mohol mať v celom dome klimatizáciu,len ma odradili vysoké prevádzkové náklady.Nebudeme sa viac už dohadovať či to môže ,alebo nemôže v letných mesiacoch ochladiť interier v dome,je to už v prevádzke a preto počkajme na letné horúce počasie,kedy ako som slúbil uverejním namerané teploty.
Bojo