Bezhlučná digestoř

Obecné otázky - Teorie - Výpočty - Legislativa

od siriUS » 17 črc 2011, 14:03

Na doporučení známého jsem se rozhodl instalovat nehlučnou digestoř Stintino II K6020-6N. Motor bude umístěn v technické místnosti.Chtěl jsem se zeptat, jestli je možný napojit se na přívodní potrubí do obýváku, aby se dostával přefiltrovaný vzduch zpět do místnosti a nevytvářel se podtlak.
siriUS

od MIRAS » 17 črc 2011, 22:27

siriUS píše:Na doporučení známého jsem se rozhodl instalovat nehlučnou digestoř Stintino II K6020-6N. Motor bude umístěn v technické místnosti.Chtěl jsem se zeptat, jestli je možný napojit se na přívodní potrubí do obýváku, aby se dostával přefiltrovaný vzduch zpět do místnosti a nevytvářel se podtlak.

Dobrý nápad s odděleným motorem digestoře a nezapomněl jste vrátit vzduch. Já osobně bych udělal vracečku někam do kuchyně, cirkulační digestoř nechytne zápach a hnát ho do průduchů obýváku i ve společný místnosti neni ideál. Možná ušetříte pár stovek, ale nedělal bych to.
MIRAS

od Egon » 18 črc 2011, 09:57

Digestoře s externím ventilátorem nejsou cirkulační, jsou určeny pro odtah vzduchu do venkovního prostoru.
I kdyby nějaký typ obsahoval "aktivní" uhlíkový filtr, stejně neodloučí vlhkost.
Vracení "vlhkého" vzduchu do obývacího pokoje není dobrý nápad...
Egon

od mirek » 18 črc 2011, 16:35

Egon píše:. Vracení "vlhkého" vzduchu do obývacího pokoje není dobrý nápad...

V zime neni zas dobry napad vyfoukavat digestori teply vzduch z domu. Pokud ma dotycny rekuperaci, tak jedine digestor cirkulacni.
mirek
dopisovatel
dopisovatel

od MIRAS » 18 črc 2011, 17:20

Mirek má pravdu, vyfukovat teplý vzduch v zimě digestoří je zbytečný plýtvání. Egon má zase pravdu s nehlučnou digestoří, která nemá uhlíkový filtr. Jsou dvě řešení a společné mají instalaci filtrboxu. Tkaninové uhlíkové filtry není problém dát místo stávajícího fironu. Filtr s aktivním uhlím se musí uzpůsobit do boxu.
MIRAS

Zpět na Vzduchotechnika