od MilanT » 22 dub 2012, 12:23
Pánové, proč tolik slovního průjmu, spletitých konstrukcí o podvodech prodejců, obchodnících s deštěm, další a další vtahování nesouvisejících věcí, řekněte mi, kdo to má číst? Metballe, píšu to v dobrém, ale kdo má sledovat myšlenkové pochody (asi) pomateného vědce znalého různorodých souvislostí světa, leč v kterých se tak nějak ztrácíme (nebo alespoň já). Myslím, že z vašich textů jsem pochopil správně, že i vy to tak cítíte. Leone, proč je tu další zařízení, kolik jich ještě dáme na stůl? Proč si už konečně zařízení nesrovnáte se zařízením srovnatelným (z vašich příspěvků je zřejmé, že byste toho schopen býti měl), u kterého jsem jako u jediného potvrdil, že technickými parametry zhruba odpovídá ComfortZone. Proč se tu neustále srovnávají zařízení, která nedokáží zpracovat a využít teplotní spád +21°C/-15°C jako ComfortZone. Možná pro orientaci, kam až jsme se dostali, by stálo za to zrekapitulovat, kde se pohybujeme. Snad k tomu poslouží následující otázky.
1) Překonali jsme již shit za 40 tisíc, jak bylo označeno ComfortZone na počátku?
2) Dostali jsme se již za PET flašku a studenou stodolu?
3) Je rozdíl, jestliže některá zařízení umí ochladit odtahovaný vzduch z +21°C na +5°C (některá možná na 0°C) a ComfortZone z +21°C na -15°C?
4) Navrhuje se tepelné čerpadlo na bivalentní bod?
5) Je ComfortZone elektrický kotel, větrací zařízení s ohřevem vody nebo tepelné čerpadlo?
6) Je možné, že účinnost ComfortZone je srovnatelná s tepelnými čerpadly typu vzduch – voda?
7) Jsou uvedené hodnoty roční spotřeby zfalšované nebo reálné?
Jestliže budete schopni před rozvíjením dalších myšlenek odpovědět mi na tyto otázky, za odměnu se s vámi podělím o to, jak je možné, že ComfortZone může pracovat v rovnotlakém režimu (ale mimochodem je to zase o tom, že to bylo sděleno již dříve, stačilo jen naslouchat a vnímat druhou stranu).
Metballe, samozřejmě, že je možné hodnoty za měsíce 1-3/2012, brzy již i za měsíc 4/2012 vidět. Vždyť jsem nabídl, že ukážu, doložím atd. A sliby se maj plnit (a to nejen o vánocích).
Jarko, váš postřeh o nutností dobře tepelně odizolovat prostup přes stěnu, při provedení odtahu přes obvodovou stěnu je správný. Jeden takový případ, kdy to nebylo dostatečné, v současné době dokonce řešíme. Pokud to lze, je lepší použít odtah na střechu, máme na to speciální hlavici. Někdy však se přes stěnu musí.
Pane Klocnare, s tím ComfortZone venku je to stejné jako byste se ptal, jak pojede auto, ponořím-li ho do rybníka nebo jak bude fungovat tepelné čerpadlo venkovní vzduch – voda, dám-li ho do jedné z místností v baráku. Pokud je člověk normální, tak to asi neudělá, že. Dotazy tohoto typu jsou stejné jako PET flašky, studené stodoly a další nesmysly.
Nějaké výpočty energií zde již proběhly. Je to v předchozích příspěvcích. A není to jen o energii tak, jak nabízíte, těch energií tam proběhne samozřejmě více, už se to také dříve popisovalo.
Atgoho, nezkoumal jsem Hoval, ale pořád je-li pravda, co píšete, je tam rozdíl -5°C. Ale jen tak na okraj o Hovalu se tu nikdo nebaví. Vytvořte si vlastní vlákno.