Kenn82 píše:4 Leon: Na kolik se ti ochladi teplota vyfuku, kdyz je venku -10st? Privod do jednotky je videt, ale neni videt zbytkova teplota pro dalsi rekuperaci.
To je dost zajímavá záležitost. Mně se zdá, jako by moje tepelné trubice byly nastaveny na určitý výkon v definovaném průtoku. Když zvedám teplotu odtahu, výkon příliš neroste. V podstatě je skoro jedno, jestli je na odtahu 21°C nebo 25°C, výstupní teplotu čerstvého vzduchu to moc neovlivní (cca o 1°C), zvedá se však teplota na výstupu odpadního vzduchu. Ještě více s teplotou odpadního vzduchu na výstupu z HP udělá, když se na odtahu zvedne vlhkost například během sprchování. V daný okamžik teplota na výstupu čerstvého vzduchu příliš nenaroste, ale výrazně se zvedá teplota výfuku odpadního vzduchu z HP (v maximech i o 7°C). Dělá to celé na mě dojem, že je přestup tepla nastaven do skoro fixního režimu. Ať se HP krmí, čím chce, předává skoro stálý výkon do čerstvého vzduchu.
Ještě doplním obrázkem. Teploty tu nemám přesně zapsané, jsem v pracovním procesu

Jde o popis celkem zajímavého chování tepelných trubic. Metball má počasí ku létání, uvidíme, až přistane, co na to on.