Nucená ventilace, fixní okna a zvýšený odtah z wc

Obecné otázky - Teorie - Výpočty - Legislativa

od BobTheBuilder » 15 bře 2014, 00:29

KorDa píše:Moje volba je recirkulační digestoř a samostatný odtah. Pokud ale někdo chce zesílit odtah z kuchyně, je to možné.
Tým samostatným odťahom myslíte extra vetvu odsávania nad sporákom napojenú priamo do RJ ?

A tým zosilením odťahu máte na mysli spomínané prišktrenie ostatných miest odsávania (wc, kúpelňa) a presmerovanie väčšiny objemu odsávania do kuchyne nad sporák ?
BobTheBuilder
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od BobTheBuilder » 15 bře 2014, 00:50

Moorgos píše:Prakticke zkusenosti-zadne kamarad mi rikal....

Každopádne vďaka za postreh a verím, že ste s tým spokojný. ALE myslím, že je to dosť subjektívne.
Niekto trebárs smaží rezne, vôbec pri tom nevetrá a nezdá sa mu že by tam mal smrad :)
Niečo podobné ako ľudia čo za celý deň v byte nevyvetrajú a sú spokojní :D
Ja mám bohužiaľ dosť citlivý nos na vzduch vydýchaný alebo znečistený varením :(

... aby som vysvetlil o čo sa tu snažím : Pointou mojich (teoretických) riešení je, aby sa pach z varenia vôbec nedostal do okolitého vzduchu. Len vtedy si môžeme byť istý, že to varenie cítiť nebude.
No a zároveň s tým nájsť spôsob, ako toľko teplého / chladného vzduchu zúžitkovať a nevypustiť ho na ulicu.
Tak ... babo raď :D
BobTheBuilder
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od Ferin » 15 bře 2014, 01:41

Tak ono se to do vzduchu dostane vždycky, i s výkonnou odtahovou digestoří, zvlášť v dnešní době velkých kuchyňo-jídelno-obýváků.
Jde jen o to, jak rychle se pak ten smrad odsaje.
Ferin
dopisovatel
dopisovatel

od Moorgos » 15 bře 2014, 12:14

Každopádne vďaka za postreh a verím, že ste s tým spokojný. ALE myslím, že je to dosť subjektívne.

jak bych to slusne napsal....
...helejd Borku, psal jsem prakticke ZKUSENOSTI zadavateli tematu tj. Ferinovi, co si z toho veme/neveme je jeho vec, takze promin ale tvuj nazor mne nezajima.

...a krmit dalsiho internetoveho trolla mne opravdu nebavi. hlavne nezasvin diskuze jak kocina a jemu podobni trollove na TZB.

Ferinovi preji spravny usudek pro volbu vhodneho reseni.
Moorgos

od BobTheBuilder » 15 bře 2014, 19:07

to Moorgos :
Snažím sa nájsť nejaké riešenie a preto diskutujem, o tom diskusia je.
Hrozne ma mrzí, ak ti môj príspevok prekáža :lol:

Ferinovi tiež prajem správny úsudok. Môže ho získať skúmaním rôznych možností zapojenia a diskutovaním o nich,
alebo zobrať za najvhodnejší názor niekoho, kto to už má inštalované tak ako to má a preto to jeho zapojenie musí byť najlepšie ;)
Naposledy upravil BobTheBuilder dne 15 bře 2014, 19:15, celkově upraveno 1
BobTheBuilder
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od BobTheBuilder » 15 bře 2014, 19:13

Ferin píše:Tak ono se to do vzduchu dostane vždycky, i s výkonnou odtahovou digestoří, zvlášť v dnešní době velkých kuchyňo-jídelno-obýváků. Jde jen o to, jak rychle se pak ten smrad odsaje.

Prevádzkoval som veľkú kuchyňu, kde nad sporákmi bol veľký digestor ktorý pokrýval celú plochu sporákov. Pieklo a smažilo sa na nich celý deň ale ten pach sa do okolitého vzduchu nedostal.
Bolo to samozrejme veľké odsávanie s obrovským výkonom.
Ale principiálne by to mohlo takisto fungovať aj v domácej kuchyni ...
BobTheBuilder
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od Mathilda » 15 bře 2014, 20:22

Chlapi, nesrovnávejte velkou kuchyni s malou. To je úplně jinak.
Mathilda

Předchozí

Zpět na Vzduchotechnika