Některé jednotky od Nilanu mají možnost vyměnit standardně dodávanou regulaci za regulaci xCC.
Tato je postavena na PLC jednotce od společnosti Tecomat a komunikuje s Nilanem na MODBUSu. Software pro xCC je vyvinutý společností AC-Heating, která (aspoň podle mých informací) spolupracovala s Nilanem na vývoji Anacondy.
Přesně o tomto tématu jsem komunikoval se všemi třemi zmíněnými společnostmi, jelikož plánuji totéž co Vy (až na to zvlhčování asi). Trochu jsem si myslel, že bude možné xCC přímo zaintegrovat do mého systému inteligentní domácnosti (plánuji naky Tecomat), ale bohužel regulace xCC je uzavřené řešení.
Z mého pohledu jsou tady tím pádem dvě možnosti:
1) Nebrat k Nilanu regulaci žádnou, a nechat si ji postavit v rámci inteligentní domácnosti (v podstatě zreplikovat software xCC, asi vjednodušší variantě)
2) K Nilanu si koupit xCC, ze systému řízení domácnosti se na ni napojit přes ethernet a používat ji jako "slave" jednotku
Obě varianty jsou možné, mám to vykomunikované s technikem z Tecomatu.
Na Loxone jsem se díval taky, ale nakonec jsem se přiklonil k Tecomatu z následujících důvodů:
- Tecomat je desítky let vyvíjený systém. Prvky jsou tudíž náležitě odladěné a mají v CR solidní podporu. Naproti tomu Loxone je na trhu teprve pár let.
- Velmi rozsáhlé možnosti připojení 3rd party zařízení přes věechny možné rozhraní.
- Rozsáhlé knihovny a možnosti programování. V Loxone jste odkázaní na moduly dodané výrobcem, zatímco v Tecomatu si je můžete naprogramovat sám.
- Velmi dobrá komunikace s pány z Tecomatu
- Je to český produkt

Na druhou stranu musím uznat, že programovací prostředí Loxone je velmi uživatelsky přívětivé. Mosaic od Tecomatu je nějakých 10 let zpátky, co se týče uživatelského rozhraní a uživatelská dokumentace taky není úplně čerstvá. Nicméně, coby bývalý programátor, jsem se byl schopen jakési základy naučit za pár dnů.
Chystám se stavět až za dva roky, takže uvidíme, co se do té doby změní