Já vůbec nehodnotím fyzikální stránku věci a i ten článek pan Šperla jsem četl, jen je potřeba se dobrat nějaké hodnotě účinnosti. Certifikované a schválené.
Fyzikálně a hlavně prakticky bychom museli zpochybnit spoustu nesmyslů, které jsou v podmínkách přidělení dotace NZU. Bohužel to "našincům", pokud použiju výrazu pane Šperla nic nepomůže. Debatit tu můžeme dokola a než si to tu vydiskutujeme beztak s nulovým výsledkem, tak nás ve frontě na peníze někdo předběhne.
Já se musím tak trochu zastat praktiků na tomto fóru. Chápu, že pro někoho má smysl teoreticko -fyzikálně -psychologický rozbor, ale ve finále je to jen plácání o ničem.
Proč tady někdo znalý tedy neudělá přepočet na %, jak je v názvu vlákna? Pořád by to bylo bez kulatého razítka zkušebny k ničemu, ale alespoň by to byl nějaký výsledek. Napsat, že to a to je špatně spočtené, změřené, je mnohem snadnější.
PS(Off Topic):
Každá státem organizovaná dotace je většinově nespravedlivá a pokud se podívám na solární byznys, snad i trestná. Co je dotace? Co jsou státní peníze? Měli by to být peníze nás všech, tak proč jsou přesouvány jen do kapes někoho a ještě často podle nesmyslných pravidel?