Umístění teplotních čidel pro NILAN 300 TOP

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od koldavideo » 10 lis 2016, 10:01

Dobrý den,
konečně jsem se dostal do fáze připojení rekuperační jednotky na rozvody VZT v domě. Bohužel jsem v době když jsem jednotku kupoval, ještě nevěděl že budu mít v domě systém Loxone a koupil jsem si regulaci xCC. Teď už s tím nic nenadělám a musím xcc použít, protože ta původní výrobcem dodávaná v jednotce není.
Potřeboval bych ale poradit, kam mám umístit teplotní čidla? Jestli jsou přímo v jednotce otvory, nebo se umísťují do potrubí?
Je mi jasné, že např. teplotní čidlo nasávaného vzduchu z venku, bude asi v potrubí před jednotkou předehřevu. Nebo se pletu?
koldavideo

od Zohan » 10 lis 2016, 19:06

Já bych xCC odpojil a na port RS485 připojil přímo loxone. Zkusil bych to nabídnout dodavateli k odkupu. Za zkoušku se nic nedá. Záleží na tom, jaká čidla chcete umístit. Do potrubí je nejsnazší varianta.
Zohan

od koldavideo » 11 lis 2016, 17:04

No jenže v tom je právě ten problém. Pokud si totiž koupíte jednotku s xcc, tak ta původní je odstraněna. Takže žádné rozhraní tam není. Prostě jen bedna s motory a klapkou pro bypass.
To jsem samozřejmě netušil, takže teď tu xcc musím použít. Už jsem se s tím i smířil. Jenže pořád nevím kam umístit ty teplotní čidla?
koldavideo

od xxx » 26 lis 2016, 00:00

Teď si neuvědomuju co znamená xcc ovládání, mám na této jednotce ovládací panel vyvedený do chodby, ten má v sobě čidlo teploty prostoru, jinak ostatní čidla jsou uvnitř jednotky u rekuperátoru, tzn čidla teploty nasávaného, vstupního, odtahu, výfuku a vlhkosti ...
xxx

Zpět na Vzduchotechnické rozvody