Zdravím přítomné.
Svépomocí si stavím pasivní baráček, samozřejmně s rekuperačkou. Mám návrh a jednotlivé průřezy vedení od vzduchaře. Vedení bude z plastu (co má v nabídce Multivac).
Jen mě napadla otázka šíření hluku a ovlivnění jednotlivých místností přes vzduchotechniku. V jednom místě se sbíhá šachta z patra, přízemí do sklepa, kde bude jednotka.
Celkem je to ze 4 místností a přemýšlel jsem jak hluk utlumit. V plastu nemají v nabídce tlumiče hluku jak např u WRL potrubí.
Nápad: Přemýšlel jsem pro každou místnost samostatné vedení až do sklepa, zalomit pod strop a v samostatných trubkách pokračovat třeba ještě 1 metr a až potom to sjednotit do společné trubky.
Nápad 2: Rozšíření předešlého návrhu, plus do potrubí vlepit např. 2 mm tlustý Miralon? (nesnížím průřez, jen si dát pozor na ukotvení, aby se Miralon nepustil a tím pak lokálně trubku ucpal, což by byla veliká špatenka). Buď plošně lepit a konce chytnout pásken a pronýtovat.
Je mi jasné že to není systémové řešení, takové sama-doma, ovšem na stavbě se mi oplatilo používat jednak hlavu a kombinaci možných nápadů.
Řemeslníci jenom pospíchají na předání faktury, bohužel asi nejenom moje zkušenost..
Děkuji za reakce.