Zdravim vzducharov
Mam par otazok k vzduchotechnike v mojom dome. Pytam sa hlavne aby som bol ako tak informovany pri diskusiach s projektantom.
Pozrite si obrazok v prilohe, mam k tomu par otazok. VZT bude NIlan VP18. Rozvody spiro, hlavne vetvy 160mm + 20mm izolacia na privode, hodne izolacie na vyfuku von z domu.
1. Bude problem krizit rozvody v bode A ? (vyska miestnosti je asi 2800mm, VP18 ma asi 2150mm)
V bode B sme nepocitali s VZT pod stropom (povodny navrh bol cirkulacne vedenie podlahou..). Musime sa teda prevrtat cez veniec. Ten je vysoky 200mm, a velmi nerad by som ho prerusil celkom. Mozeme vyvrtat (2-3?) diery priemeru 140mm a neprerezat pritom vystuz vo venci.
2a. kolko spiro potrubi rozmeru 100mm nahradi 160mm?
2b. je lepsie urobit 2 vetvy - jedna do izieb 1.07, 1.08 a druha vetva do izieb 1.06, 1.05, 1.04 ?
2c. urobit plochy prechod cez veniec ? napr rozmeru 300x100 ?
3. Je takyto navrh OK z hladiska "preslechu" medzi miestnostami? Posledny cca 1m na privode dame vsade Sonovac alebo podobne potrubie. Treba este dalsie tlmice? (pre sprtalov deliace priecky napr medzi 1.08 a 1.07 su z VPC blokov 200mm)
4. Samozrejme ze toto nie je projekt, len koncept, ale vidite v nom vazne nedostatky?
Dik
Pali