Posouzení a ladění projektu vzduchotechniky

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od Elff » 03 čer 2014, 10:10

Ano máte pravdu ,také jsem to počítal ,ale pak jsem vycházel z komentáře Leona zde viewtopic.php?f=18&t=990 ,s tím že se pokusím jít do 100 potrubí.Kotvení bude pomocí pásky viz obr. a tam nebude třeba žádný prostor nad trubkou a když bude nejhůře půjdu do dvojitého roštu v jedné rovině.
Přílohy
DSC05804.JPG
obrazek_159.jpg
Elff

od Elff » 14 čer 2014, 17:31

Tak to vypadá že si tu diskutuji sám ,kontaktoval jsem projektanta se svou úpravou a hned udělal obratem změny rukou ,tak jsem dnes doplnil do projektu a dávám to sem ,pro někoho komu to třeba pomůže.
PS:Stále se ještě nejedná o finální ver. tvořenou projektantem.
Přílohy
Airforum02.pdf
(291.81 KiB) 211 krát
Elff

od Mathilda » 14 čer 2014, 20:14

Obě poslední verze, které zde byly, se mi zdají velmi podobné a z hlediska funkčnosti v tom nebude prakticky žádný rozdíl. Použití kotvícího pásku je standardní a běžně používaná metoda, dokonce se používají i silonové pásky a další. Důležité je, dávat pozor na kotvení přes izolaci. Na fotce je zřejmě neizolovaný odtah. Pokud kotvíte izolované potrubí, jsou dvě metody. Izolace přes objímku nebo pod objímku. První varianta je snáze realizovatelná, ale zůstává tam kritické místo trnu nebo závitové tyče, která tvoří tepelný most. Druhá metoda má riziko ve slisování izolace pod objímkou nebo páskem a zhoršení izolačních vlastností. Je to místo,kde může docházet následně ke kondenzacím. Poměrně osvědčeným postupem je umístění kaučukové izolace do objímky. Kaučuková izolace se tolik nedeformuje a neztrácí své izolační vlastnosti.
Mathilda
přispívající
přispívající

od Elff » 16 čer 2014, 15:07

Děkuji za upozornění ,kdysi jsem o tom zde četl a s kaučukem počítám ,ale přesto se zeptám jak by to bylo v případě použití mirelonu pod pásek?A s ohledem na kondenzaci jakou použít regulační klapku ,případně jak zaizolovat trn co bude koukat ven z izolace?
Elff

od Petrvac » 16 čer 2014, 15:53

Mirelon je v pořádku. Taky dávám objímky přes izolaci. Na trn klapky dávám mileron na trubky a utěsním alupáskou.
Petrvac

od daavidok » 20 zář 2016, 13:21

Je opravdu nerozumim tomu, proc sem lide zasadne nedavaji zadna jmena projektantu ani realizacnich firem aby ostatni kdyz vidi, ze nekdo udelal slusny projekt toho taky mohli vyuzit. Projektant by byl jiste rad, ze bude mit kseft a ten co zde projekt zverejni zas krom toho ze mu ostatni lide projekt posoudi zas muze mit radost ze nekomu pomohl a vrati tim tu pomoc kterou mu poskytnou ostatni posouzenim projektu. Kdyz si prochazim zde zverejnene projekty k posouzeni, jsem jeden z nekolika malo lidi kteri zverejnili nazev firmy.
daavidok
pozorovatel
pozorovatel

Předchozí

Zpět na Vzduchotechnické rozvody