Honza_JR píše:Kamčo stejně jak vy zacházíte s větráním v práci - tj. pouze v letních hicech větráte na chodbu tak já zacházím s tou cirkulací. Převaha větrání se zapojenou cirkulací je hlavně v zimních nocích a zase naopak v letních odpolednech, tj. v dobách kdy naprostá většina lidí nevětrá vůbec nebo má pseudovětrání typu na chodbu. Jinak samozřejmě jede to přímé větrání a občas i otevřená okna (letní rána téměř pravidlo). A znovu opakuji - cirkulaci (pokud není nutná pro vlastní topení) lze kdykoli vypnout, zapnou, při vaření tj. zapnuté digestoři se vypíná automaticky a rovněž to neznamená že se nedá větrat okny. Cirkulace je oproti samostatnému větrání komfort navíc (stejně tak jako je komfort navíc strojní větrání oproti otevřenému oknu) - obdobně vlastnictví auta neznamená to že už nemůžete chodit pěšky nebo jet autobusem.
Já tomu rozumím, jak to myslíte. Větrání na chodbu nepovažuji za komfort. Je to určitá alternativa pro nejhorší situace v kanceláři, která nemá jinou možnost. Když budu mít v domě řízené větrání, žádný kolotoč vzduchu domem nechci. Mám-li použít podobný příměr, je to jako místo auta koupit si tramvaj. Něco nesmyslně drahého, fungujícího jen s omezením daným kolejemi. Nic takového nepotřebuji a třebaže má taková tramvaj velké množství sedaček, ceduli hlásící stanice, říkat tomu komfort, mi přijde zcela mimo. Nemá smysl se dohadovat. Já nejsem schopna technické argumentace, já sděluji uživatelský pocit. Pro mě komfort je něco nadstandardního, luxusního a možná i neefektivního a neekonomického. Je to jako jízda v limuzíně. Drahý vůz, šofér, šaty za 10.000$. To je pro mě komfort

. Kolotoč vzduchu v domě je pro mě jako jízda ráno MHD, efektivní, levnější, enviromentálnější, ale na hony vzdálená komfortu. Připlácet si za takovou alternativu, kterou samozřejmě mohu vypnout a nepoužívat, nechci.