Rozvody VZT

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od Vladislav » 19 dub 2013, 13:25

Zdravím zdejší diskutující,
mám prosbu s posouzením návrhu ( takového zjednodušeného ) rozvodu pro VZT.

Již jsem dal dotaz i na TZB, ale zde se více schází znalci ohledně VZT atd.

Myslíte si, že by tento návrh mohl být docela dobře funkční bez nějakých problémů ?

Mám ale ještě pár otázek
1/dává se také třeba SONO před vyústěním odtahovaného vzduchu z místnosti ( proti hluku ? )

2/mám použít někde regulační klapku ? dát ji ihned za kalhotový kus, kdyby byla potřeba nějaká větší regulace ?

Jinak nevím co se sáním čerstvého venkovního vzduchu - na severní stranu je to cca 13m ( použil bych SPIRO 200 ), ale nevejde se mi to již pod vazníky - v cestě bude stát jiný rozvod vzduchu.
Jinak bez problémů by to šlo dát pouze na jižní stranu ( nebo západní ), od tamtud ale nejvíce fouká ! ( i když by bylo vyústění směřující z OSB podhledu do země a ne fasádou )

Díky moc za posouzení a případné úpravy nebo návrhy. ;)
Přílohy
návrh tažení rekuperace.jpg
Vladislav

od MIRAS » 19 dub 2013, 19:21

Vladislav píše:1/dává se také třeba SONO před vyústěním odtahovaného vzduchu z místnosti ( proti hluku ? )

Dává, stejně tak se dává tlumič za jednotku i na odtah.
Vladislav píše:2/mám použít někde regulační klapku ? dát ji ihned za kalhotový kus, kdyby byla potřeba nějaká větší regulace ?

Tohle není projekt, to nejde jen tak střelit.
Vladislav píše:Jinak nevím co se sáním čerstvého venkovního vzduchu

200 je zbytečný. Z VPLka jde 160mm . To rozšíření je dobré jen na výfuku pro snížen výústní rychlosti a tím hluku. Jinak je to jedno. Sání nejlíp ze severu, východu. Jih už není nic moc a západ úplně špatně.
MIRAS

Zpět na Vzduchotechnické rozvody